Hasankeyf'e Girişler Kapandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dicle Nehri üzerine kurulan Ilısu Barajı'nda resmi açıklamalara göre su seviyesi 78 metreyi aştı.

Son yağışlar nedeniyle sular hızla yükselirken, tarihi ilçede bulunan tarihi köprü ayakları ve karayolu köprüsünün büyük bölümü sulara gömüldü. Araçların geçtiği köprünün sulara gömülmesini yaklaşık 3 metre kalırken, güvenlik gerekçesiyle bu köprü araç trafiğine kapatıldı.

Son günlerde Hasankeyf’e ziyaretçi sayısında adeta patlama yaşanırken, vatandaşlar son kez tarihi ilçeyi görmek için akın ediyorlar. Hasankeyf eski yerleşim yerinde daha önce ev verilmeyen ailelere ise kira yardımları yapıldı ve yerleşke tamamen boşaltıldı.

Dün akşam saatlerinden itibaren Hasankeyf'i Batman'a bağlayan köprüde su seviyesinin kemerlerini aşması nedeni ile araç ve yaya trafiği için tehlike arz etmeye başladı. Emniyet yaşanan tehlike nedeniyle kente yaya ve araç trafiğine izin vermiyor. Eski yerleşkeye geçişlere bölgede yaşayan vatandaşların son eşyalarını almak için geçmesine izin veriliyor.

Önümüzdeki haftadan itibaren köprünün tamamen sular altında kalması bekleniyor. Tarihi kale kısmında biten liman inşaatının yanı sıra yeni yerleşkede bulunan arkeopark alanında ise diğer liman inşaatı devam ediyor. Liman inşaatının bitmesi ile Hasankeyf kalesine ulaşım ise sadece tekne ve botlarla yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN