HAK-İŞ Siirt İl Başkanı Olğaç'tan asgari ücret açıklaması

HAK-İŞ Siirt İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Siirt Şube Başkanı Bahattin Olğaç, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılı ücret belirlemesinde bir kişinin değil minimum 4 kişilik bir aileyi geçindirecek bir rakam olarak belirlenmesi gerektiğini savundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını gerçekleştirmesinin ardından HAK-İŞ Siirt İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Siirt Şube Başkanı Bahattin Olğaç “ Asgari ücretin belirlenmesinde sadece çalışan üzerinden temel alınarak yapılan zam yetersiz kalıyor ve buda birçok sorunu beraberinde getiriyor, yıllardır yapılan yanlış hesaplanmanın düzelmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonun kesinlikle ücret zammını 4 kişilik bir aileyi baz alarak gerçekleştirmesi gerektirdiğini dile getirdi.

Ayrıca mevcut verdi sistemi konusunada değinen Olğaç; ” Vergi sisteminin değişmesi için de çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz. Vergi konusunda HAK-İŞ’in önemli çalışmaları var. Bugünkü vergi sisteminde devletin sadece tespit edebildiğinden aldığı, az kazananın fazla, çok kazananın az vergi verdiği haksız ve adaletsiz bir vergi sistemi var. Bu vergi sistemini ortadan kaldırmak adına bizim ciddi çalışmalar yapmak gibi bir mecburiyetimiz var” açıklamasında bulundu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN