Gerilim Tavan Yaptı! Yunan savaş gemisi, 2 İHA'ya ateş açtı

Savunma Bakanlığı yetkilileri, Husilere ait iki insansız hava aracının 'geri püskürtüldüğünü' duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yunanistan'da Savunma Bakanlığı yetkilileri, Avrupa Birliği'nin (AB) Kızıldeniz'deki deniz misyonunda görev yapan Yunan askeri gemisinin iki insansız hava aracına ateş açtığını duyurdu. Yemen kıyısı açıklarında Husilere ait iki insansız hava aracının 'geri püskürtüldüğü' belirtildi.

Kathimerini gazetesi olayın sabah saatlerinde gerçekleştiğini, 'Hydra' isimli fırkateynin savaş iki İHA'ya karşı 127 mm'lik topunu ateşlediğini yazdı.

İtalya da dün, Kızıldeniz'deki güdümlü füze destroyeri Duilio'nun, Yemen'deki Husilere ait iki İHA'yı daha düşürdüğünü bildirmişti. İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajan, X platformundan yaptığı paylaşımında, "Avrupa Birliği (AB) Aspides misyonu kapsamında Kızıldeniz'de görev yapan ve iki İHA'yı düşüren güdümlü füze muhribi Caio Duilio mürettebatına tebrikler. İtalya Deniz Kuvvetleri seyrüsefer güvenliğini garanti ediyor ve bizim ticari gemilerimizi koruyor. Denizcilerimizle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

AB, Kızıldeniz'de 'seyrüsefer güvenliği' için 19 Şubat'ta Aspides misyonunu başlatmıştı. Yunanistan misyon için bir firkateyn sağladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN