Fenerbahçeli oyuncu dünya yıldızlarını solladı! Ne Mbappe ne de Harry Kane yetişemedi...

Fenerbahçe'nin nöbetçi golcüsü Michy Batshuayi, istatistikleriyle dünya yıldızlarının önüne geçti. Belçikalı santrforun tek rakibi kaldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Fenerbahçe'de sezon başında takımdan az daha gönderilen golcü futbolcu Michy Batshuayi, son haftalarda gösterdiği performansla vazgeçilmez isimlerden biri oldu. Belçikalı golcü, Avrupa'da önemli bir istatistiğin zirvesine doğru gidiyor.

DÜNYA YILDIZLARINI SOLLADI

Batshuayi, Avrupa'da dakika başına gol ortalamasında Harry Kane, Mbappe, Haaland gibi yıldızları solladı. İstatistiklerde 2. sırada yer alan tecrübeli golcünün tek rakibi ise Stuttgart forması giyen Serhou Guirassy oldu. Her 69 dakikada bir fileleri sarsan Guirassy , 21 maçta 23 gol kaydetti.

ZİRVEYİ ZORLUYOR

Bu sezon toplamda 34 maçta görev alan Batshuayi, 20 gol atarken 3 de asist yaptı. 71 dakikada bir gol atan milli futbolcu, bu alanda dünya yıldızlarını da solladı. Zirvede bulunan Gineli futbolcudan 2 dakika daha geride bulunan 30 yaşındaki isim, kalan haftalarda istatistiklerde 1. olmayı hedefliyor. Sonradan oyuna girerek attığı gollerle sarı-lacivertlilerin yüzünü güldüren Batshuayi, sezonun unutulmayan performanslarını sergiledi. Fenerbahçe'ye birçok puan kazandıran golcü isim, Süper Lig'de takımını şampiyonluk yarışında tutuyor.

'ÇALIŞMALARIMIN KARŞILIĞI'

Fenerbahçeli golcü, geçtiğimiz günlerde Mbappe ve Haaland ile ilgili konuşarak, "Harry Kane ve Erling Haaland'dan daha iyi rakamlarım mı var! Vay, etkileyici! Bunu bilmiyordum. Bravo, Michy! Çalışmalarımın karşılığını alıyorum, bu da ispatı." açıklamalarında bulunmuştu.

Fenerbahçeli oyuncu dünya yıldızlarını solladı! Ne Mbappe ne de Harry Kane yetişemedi...

HARRY KANE TAKİPTE

Batshuayi'nin ardından listede üçüncü sırada bulunan Harry Kane, 34 maçta 36 gol atarken; 83 dakikada bir ağları sarsıyor. İngiliz golcüyü ise Kylian Mbappe 84 dakikada bir attığı golle takip ediyor.

SON SIRADA İSVEÇLİ GOLCÜ VAR

Listenin 5. sırasında ise 92 dakikayla Sporting Lizbon forması giyen Viktor Gyökeres yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN