Haber Haberleri

Haber Haberleri

Gaziantep OSB Başkanı Şimşek'ten 1 Mayıs mesajı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Diyarbakır'da kısa süreli dolu yağışı etkili oldu

Diyarbakır'da ikindi vaktinde kısa süreli dolu ve yağmur yağışı etkili oldu.

Diyarbakır'da 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı başladı

Diyarbakır'da düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı.

Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinden Fatma Şahin'e ziyaret

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Şahin: 'Bu büyük ailenin en önemli parçası emekçi kardeşlerimizdir'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

SANKO Okulları'nın yüzmede milli takım gururu

SANKO Okulları öğrencisi Ali Emre Simitçi, 'Uluslararası 11. Swimming Talent Cup Yüzme Yarışması'nda Milli Takım adına Türkiye'yi temsil ederek hem uluslararası turnuvada hem de Milli Takım 15-16 Yaş Kategorisinde 50 metre Serbest Stilde ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi.

Gaziantep'te haşerelere karşı 165 bin noktada ilaçlama yapılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), havaların ısınmasıyla kent genelindeki mahalle, cadde ve sokaklarda haşerelere ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmalarına yoğunluk kazandırdı.

GAÜN'de MEDEK Çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından 'Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) Çalıştayı' düzenlendi.

Hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 yaralı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Polis merkezinde 2 amiri şehit eden zanlı polis memuru tutuklandı

Adıyaman'da polis merkezi amiri ve ekipler amirini beylik tabancasıyla vurarak şehit eden polis memuru S.U.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HKÜ'de Game Jam ve Web Hackathon buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazılım Topluluğu, Dijital Oyun Tasarım Topluluğu ve Google Developer Student Clubs (DSC) öncülüğünde Game Jam ve Web Hackathon'u birleştirerek düzenlenen 'HKU Game & Web Innovation Marathon 2024' hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 100 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 11:00'de yarışmacılara özel olarak gerçekleştiren bir panel ile başladı ve 20 takımın katılımıyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton şeklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00'da sonuçların açıklanması ile sona erdi.

Yılmaz: '1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramıdır'

Başkan Avukat Umut Yılmaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dolayısıyla yayımladığı mesajında, '1 Mayıs, alın teridir, emektir, direniştir, özgürlüktür. 1 Mayıs, işçinin, emekçinin bayramıdır' ifadesine yer verdi.

Batman'da akrabalar arasındaki silahlı kavga kanlı bitti: 1 yaralı

Batman'da akraba olduğu öğrenilen iki şahıs arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.

Diyarbakır'da 200 bin çiçek toprakla buluşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kendi tesislerinde zinya, petunya ve kadife türlerinde yetiştirdiği toplam 200 bin yazlık mevsimlik çiçeği kentin park, yeşil alan, kavşak ve refüjlerde değerlendirecek.

Siirt Belediyesi kaçak su kullanımının önüne geçmek için çalışma başlattı

Siirt Belediyesi, kaçak su kullanımının önüne geçmek ve su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı.

4 ayrı suçtan aranan şahıs Hakkari'de yakalandı

Siirt İl Emniyet ve Hakkari Yüksekova Esendere Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 4? ayrı suçtan aranan ve hakkında toplamda 12 yıl 7 ay 5 gün hapis cezası ve 86 bin lira adli para cezası bulunan R.K. isimli şahıs yakalandı.

Tahmazoğlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Tüm İşçi Kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Yürekten Kutluyorum dedi.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci Emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci yayımladığı mesaj ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Tozun etkisinde kalan Adıyaman havadan görüntülendi

Sabahın erken saatlerinde toz bulutunun etkisi altında kalan Adıyaman havadan görüntülendi.

Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı göreve başladı

Sağlık Bakanlığı 114. Dönem DHY ile Gölbaşı Devlet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olarak atanan Dr. Cansu Koz Satar, göreve başladı.

Yılmaz, yönetim kadrosunu açıkladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, yeni yönetim kadrosunu kamuoyuna duyurdu. Başkan Umut Yılmaz'ın Başkan Yardımcılığı görevine getirdiği isimler ise şu şekilde belirlendi: Yusuf Açıkgöz, Ceyda Gürsel, Cihan Ekici ve Arkın Bereketoğlu.

Memur olmak isteyene müjde! Kamuya 38 bin 625 personel alımı yapılacak! 23 kurum başvuru şartlarını açıkladı

Memur olmak isteyen binlerce vatandaşa güzel haber geldi. 23 kamu kurumunun 38.625 personel alımı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güneydoğu 'toz taşınımı' etkisi altında: Uzmanı uyardı, ciddi kriz oluşabilir

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz taşınımı etkisi altında olan Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman için uyarıda bulundu. Prof. Dr. Şenyiğit, 'Dünyada hava kirliliğinden yılda 7 milyon insan ölmektedir. Bunun 4 milyonu bu şekilde toz taşınımı, dış hava kirliliğinden olmaktadır. Türkiye'de de, bu rakamın 30 bin civarında çok iyi olduğunu biliyoruz. Ciddi anlamda kriz oluşabilir' dedi.

Çöp alanındaki dumanlar ilçeyi rahatsız ediyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde çöp alanında çıkan yangın nedeniyle çıkan dumanlar mahalle sakinlerini olumsuz etkiliyor.

Dicle ilçesinde toz bulutları etkisini gösterdi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde etkisini gösteren toz bulutları görüş mesafesinin kısalmasına neden oldu.

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana'da düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemelerinden iki birincilik ve dört üçüncülük dereceleri ile döndü.

Diyarbakır'da konik ışınlı bilgisayarlı tomografi dönemi başladı

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde konik ışınlı bilgisayarlı tomografi çekimleri başladı.

Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın özel araçla makamı getirildi

Adıyaman'da Vali ile görüşmek isteyen engelli kadın evinden özel araç ile alınarak makama getirildi.

Yılmaz, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Şehitkamil Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen organizasyonlarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Başkan Umut Yılmaz verdi. Çocuklardan, akademik başarılarıyla ilgili söz alan Başkan Yılmaz, başarılı her çocuğu ödüllendireceğinin sözünü verdi.