Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri

Ünverdi, Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yılın ilk 4 ayında Gaziantep'ten geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,9 oranında artışla 3 milyar 238 milyon 454 bin dolarlık ihracat yapıldığını söyledi. Zorluklarının aşılmasında üretim ve ihracatın ülke ekonomisinin anahtarı olduğunu kaydeden Ünverdi, 'Bu sürecin baş aktörleri olan sanayicilere, ihracatçılara ve çalışanlarımıza çabalarından dolayı teşekkür ediyorum' dedi.

Altunkaya resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Yatırımları, üretim ve istihdamının yanı sıra gerçekleştirdiği ihracatıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan Altunkaya Şirketler Grubu geleceğin mimarı olacak çocuklarda çevre ve doğa bilincini aşılamak için sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında bünyesinde çalışan personellerin çocuklarına yönelik düzenlediği resim yarışmasında doğa, çevre ve temizliği konu alarak minik ressamların tuvallerine hayallerindeki doğayı ve temizliği resmettirdi.

Otomobil satışlarına tedbir iddiası: Fiyat artışı yapılamayacak

Otomotiv sektöründe stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağı belirtildi.

Bazı sigaralar artık satılmayacak: Boykot başladı

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından yapılan açıklamaya göre kar marjının düşürüldüğü gerekçesiyle BAT grubunun sigaralarını artık satılmayacak. Konuya ilişkin ise firmadan açıklama geldi. Peki, BAT grubunda hangi sigaralar var ve artık hangi sigaralar satılmayacak?

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe de düşüşle başladı

Geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından, haftanın ikinci işlem gününe de düşüşle başladı.

Uçak biletlerine zam yapıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. Yurt içi uçuşlarda tavan fiyat 3 bin 250 TL'ye yükseldi.

Bakanlık incelemeye başladı: İşte IBAN’la alınan ödemelere kesilecek cezalar

Müşterilerini IBAN'la ödemeye yönlendiren, alışveriş karşılığında fiş kesmeyen esnafa kötü haber geldi. Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL ceza kesilecek.

Altın fiyatları ne kadar? İşte piyasadaki son durum

Gram altın, haftaya düşüşle başlayarak 2 bin 430 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 100 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 330 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı da 2 bin 330 dolardan işlem görüyor.

Hedef döngüsel ekonomi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde '21'inci Yüzyıl İçin Sürdürülebilir İş Modelleri ve Stratejiler' başlıklı panele katıldı.

PTT müjdeyi verdi! KPSS olmadan işçi alacak…

Türkiye’de birçok kişi iş sıkıntısı çekmektedir. Birçok kişi ekonomik sıkıntıdan dolayı yaşadığı yerlerde iş bulamamaktadır. PTT iş fırsatını ayağınıza kadar getiriyor. Tüm merak edilenler haberimizin geri kalanında…

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ekonomide daha sert tedbirler alacak, kimse bu suça ortak olmamalı

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu "Sarayla müzakere edilmez" sözleri hakkında konuşarak, “Halkın sorunlarını çözmek için siyaset yapıyoruz, sarayın sorunlarını çözmek için değil” dedi. Kılıçdaroğlu, açıklamasında ekonomi vurgusu yaptı.

Mehmet Şimşek düğmeye bastı: 'Katı kurallar yolda'

Göreve geldiği günden bu yana tasarruf vurgusu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken bir talimat geldi. Kamudaki araçların satışı için harekete geçen Bakan Şimşek ilk etapta 500 ikinci etapta 1000 aracı satı.

Kola Fiyatlarına Yeni Zam Geliyor! Coca-Cola 2.5 Litre Fiyatını Duyanlar Şoke Olacak

Son olarak Ocak ayında yüzde 20'lik zamla 55 TL'ye yükselen Coca-Cola 2.5 litre fiyatları, önümüzdeki günlerde yeniden zamlanacak.

Trafik sigortasında yeni dönem başladı fiyatlar değişiyor!

Trafik sigortası alanında yeni dönem başlıyor; artık primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek. Bu endekse göre belirlenen primler, mayıs ayından itibaren sigortalılara yansıtılacak. Sigorta şirketleri, trafik sigortası primlerini yüzde 3 artırabilecek.

Her Kalemde Tasarruf! Kamuda En Acı Reçete Geliyor

Hükümet, kamudaki tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğinde yapılan çalışmalar, ek ödenek taleplerinin reddedilmesiyle sınırlı kalmayacak, bütün harcama kalemlerinde kesintilere gidilmesini öngörüyor.

Demir, bakır, kağıt: Hurda fiyatları da tavan yaptı!

Hurda fiyatları son zamanlarda zirve yaptı. Peki güncel hurda fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40 yaşında

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını düzenlediği bir dizi etkinlikle hizmet binasında Birlik Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda ihracatçı ve Birlik personellerinin katılımıyla kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in de konuk olduğu kutlama akşamında Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. İhracatçılar tarafından yoğun ilgiyle takip edilen etkinlikte dünün bugünün ve yarınının ekonomik şartları masaya yatırıldı.

Bitcoin'de sert hareketler! 60 bin doların altını gördü...

Ortadoğu'da yaşanan son askeri gelişmeler, global finans piyasalarını olduğu gibi kripto para piyasalarını da derinden etkiledi.

Tekstil sektörünün Brüksel çıkarması

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu (WCEF) 2024 etkinliğine katıldı.

GTO'da dünya ve Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi.

Kamu işçilerinin tamamını ilgilendiriyor! AYM'den

Anayasa Mahkemesi, kamu işçilerinin çalışma koşullarını doğrudan etkileyen ve uzun süredir tartışılan bir konuda kritik bir karara imza attı. Sendika konfederasyonları ile hükümet arasında imzalanan ve kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını düzenleyen çerçeve anlaşma protokollerinin anayasaya aykırı olduğuna karar verildi.

'Bu cumartesi ve pazar kafe ve restoranlara gitmeyelim' çağrısı

Yiyecek içecek fiyatlarının fahiş oranda artmasına tepkiler dalga dalga büyüyor. Yurttaşlar cumartesi ve pazar kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.

Araç muayenesinde yeni dönem başladı! Artık zorunlu olmayacak

Arabası olan herkese kritik uyarı yapıldı. TÜVTÜRK'te milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönem resmen başladı. O araçların muayene yaptırması artık zorunlu değil.

Emeklinin promosyonları suya mı düşüyor?

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından bankalar arasında yarış kızıştı. 18 bin TL'ye ulaşan emekli promosyonunu almak isteyen bazı emekliler ise kötü bir sürprizle karşılaştı.

Tahmazoğlu: 'Turizm bilincini geliştirmeliyiz'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, 'Ekonomimizin bacasız sanayisi durumundaki turizm sektörü sayesinde ülkemizin dolayısıyla da ilimizin dünyaya tanıtımında çok önemli mesafeler alınmış ve alınmaya devam etmektedir' dedi.

Batman'da 21 yılda 11 milyar 524 milyonluk yatırım yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından son 21 yılda Batman'da 11 milyar 524 milyon TL değerinde 39 tesis inşa ederek bölge ekonomisinin kalkınmasına destek oldu.

Cevdet Yılmaz: 4 yıl seçim yok, kamuda tasarruf dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kamuda tasarruf konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan noktayı koydu

Küresel krizin etkisiyle Türkiye'de de son dönemde yükselen enflasyon hayat pahalılığını günden güne hissedilir duruma sokarken, asgari ücrete ara zam bekleyenlere kötü haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi.

MEMUR ZAMMI SON DAKİKA 2024 TEMMUZ: Zam oranı için ilk 3 veri belli oldu! En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur zammı son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Hatırlanacağı üzere memur ve emekli maaşları Ocak ayında yüzde 49,25 artış yaşamıştı. Milyonlarca memur şimdi 2024 Temmuz zammını bekliyor. Mart verisinin açıklamasıyla birlikte 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Böylece yılın ikinci yarısında geçerli olacak memur zam oranı güncellendi. Geri sayım sürerken meslek meslek memur maaşı zammı hesaplama işlemleri başladı. Nihai rakamlar için ise son 3 veri bekleniyor. Peki, En düşük memur maaşı ne kadar olacak, kaç TL, ne zaman belli olacak?

Emekli maaşına iki düzenleme geliyor! Milyonların merak ettiği hesap belli oldu

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL olarak uygulanıyor. 2024 Temmuz döneminde 2 düzenleme yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar artacak. Milyonların merak ettiği hesaplar belli oldu.