Enflasyon farkı oluştu! Memur maaşlarına iyileştirme talebi

Enflasyonun üç ayda yüzde 12,52 olarak gerçekleşmesi sonrasında memurlardan maaşlar için iyileştirme talebi geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, maaş ve ücretlerin eridiğini ve kayıpların artacağını kaydetti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan enflasyon verilere göre, 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre tüketici fiyatlarındaki değişim yüzde 2,29 olurken yılın ilk üç ayındaki enflasyon ise yüzde 12,52 olarak kaydedildi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından memurlar seyyanen zam talebinde bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gerçekleşen enflasyon karşısında memur maaşlarında kayıplar yaşandığını belirterek “Oluşan tablo, maaşların eridiğini, kayıpların artacağını, kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir. Memur-Sen olarak, toplu sözleşme artışının üzerine verilecek iyileştirmenin refah payı olarak verilmesini bu yüzden ısrarla dile getirmiştik” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ 3 AYA DA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla zam talebini dile getiren Yalçın, yılın ilk üç ayında enflasyon oranının yüzde 12,52, enflasyon farkının ise yüzde 4,19 olarak gerçekleştiğinin altını çizdi. Yalçın önümüzdeki 3 aylık süreçte oluşacak enflasyonun da farka ekleneceğini hatırlattı.

Yalçın paylaşımında; “Mevcut durum; ‘En iyi zam fiyat istikrarıdır’ sözümüzü uygulama zemininde de tescillemiştir. Nominal fiyat artışlarıyla rakamsal büyüklüğün değil, reel artışlarla alım gücünün korunması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN