DTSO'nun Kürtçe seçmeli ders seçenlere tablet desteği başvurusu uzatıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından 17 Şubat 2024 tarihinde başlatılan Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde cseçmeli dersi seçen öğrenciler için tablet kampanyasında başvurular 15 Mart 2024 tarihi itibariyle sona ermişti. Oda, başvuru tarihini 22 Mart'a kadar uzattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından 17 Şubat 2024 tarihinde başlatılan Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde cseçmeli dersi seçen öğrenciler için tablet kampanyasında başvurular 15 Mart 2024 tarihi itibariyle sona ermişti. Oda, başvuru tarihini 22 Mart’a kadar uzattı.

DTSO’dan yapılan açıklamada, Kürtçe seçmeli dersi seçen öğrenciler, aileleri ile birlikte Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde hazırladıkları kompozisyonlarıyla Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne başvuruda bulunduğu belirtildi.

Kent merkezinden ve Kurmanci lehçesinden başvurular yoğun olarak gerçekleştiği bildirilen açıklamada, kırsal ilçelerden başvurular ve Zazaki lehçesinde başvurular daha düşük kaldığı, kırsal bölgelerdeki öğrencileri desteklemek ve Zazaki lehçesini öğrenmeye ve kullanmaya teşvik etmek amacıyla kampanyanın bir hafta uzatıldığı ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“22 Mart 2024 gününe kadar 13 kırsal ilçeden Zazaki ve Kurmanci lehçelerinde başvurular kabul edilecektir. Merkez Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinden ise sadece Zazaki lehçesinde başvurular alınacaktır. Başvurular Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne yapılacaktır. Tablet Kampanyasına başvuran öğrencilere tabletleri Nisan ayında düzenlenecek etkinlik ile verilecektir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN