Doç Dr. Akın Önder Kadınları Meme Kanserine Karşı Uyardı!

Siirt Özel Hayat Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Akın Önder, meme kanseri hakkında Artı Siirt mikrofonlarına konuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Artı Siirt mikrofonlarına konuşan Siirt Özel Hayat Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Akın Önder, “Meme kanseri tüm dünyada kadınlarda, akciğer kanserinden sonra görülen en yaygın kanser türüdür.” Dedi.

“En sık görülen kanser türü olmasından ötürü Dünya Sağlık Örgütü Ekim aynı farkındalık oluşturmak için Meme Kanseri ayı olarak adlandırmıştır.” diyen Akın Önder, “Meme kanseri, en sık görülen ikinci kanser türü olmasına rağmen, Akciğer kanseri gibi değildir. Erken tanı ve tedavi ile normal yaşam standardını sağlayan ölümcül bir kanser değildir.” açıklamasında bulundu.

Ailesinde meme kanseri olan kadınların daha dikkatli olması gerektiğini belirten Akın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Özellikle ailesinde meme kanseri öyküsü olan varsa, ya da memede olan bir ağrı veya sertlik hissettiklerinde bize başvururlarsa tedavisi mümkündür.

Hastanemizde radyoloji doktorumuz erken tedavi ve teşhiste bize yardımcı oluyor. 40 Yaşındaki hastalar iççinde mamografi öneriyoruz. Eğer ultrason ve mamografide şüpheli bir lezyon bulunursa son sistem EMR cihazımızla tedavide sağlıklı bir yöntem kullanıyoruz.

Dünyada her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanma riski var. Bundan dolayı özellikle yakın akarabasında kanser öyküsü olan kadınlar meme şikayetinde direk bizlere başvurmalarını istiyoruz. 

Hastane meme kanserine ilişkin kendi teşhisini koyabilir. Meme dokusunda fark ettiği sertlik ve kitlelerde direk uzaman bir doktora başvuru yapması lazım. Çünkü hasta meme dokusunu kontrol ettiğinde, hissettiği sertlik meme dokusu da olabiliyor. Ama bazen meme dokusu zannettiği sertlik kanser olarak karşısına çıkabiliyor. O yüzden Siirtli kadınlarımıza çağrımız o ki en ufak şüphede uzman bir doktora başvurmalarıdır.”


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN