Dicle Elektrik, Siirt'te 700 öğrenciye 'enerji tasarrufu' eğitimi verdi

Dicle Elektrik, 'Enerji Verimliliği Haftası' kapsamında Siirt'teki köy okullarını ziyaret etti. Dicle Elektrik Siirt İl Müdürlüğü ekipleri ziyaret kapsamında 700 öğrenciye enerji verimliliği hakkında eğitim verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dicle Elektrik, Ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Verimliliği Haftası’na özel olarak Siirt’teki köy okullarını ziyaret etti. Bu kapsamda Dicle Elektrik Siirt İl Müdürlüğü ekipleri toplamda 700 öğrenciye video ve görseller eşliğinde enerji verimliliği hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Müşteri Memnuniyet Merkezi tarafından organize edilen etkinlikle ilçelerdeki çok sayıda köy okulunu ziyaret eden elektrik mühendisleri, öğrencilere enerji verimliliğinin önemini ayrıntılı olarak anlattı. Ayrıca öğrencilerle; “Türkiye’de enerji üretimi”, “yenilenebilir enerji kaynakları”, “kaçak elektriğin zararları”, “elektrik israfı” ve “evlerde enerji tasarrufu” gibi farklı konu başlıkları çerçevesince de önemli bilgiler paylaşıldı. Dicle Elektrik mühendisleri, enerji tasarrufu konusuna büyük ilgi gösteren öğrencilerin sorularını yanıtladı. Etkinlikte öğrencilere yiyecek ve içecek ikramı da yapıldı.

“Oldukça verimli bir etkinlik oldu”

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Siirt İl Müdürü Furkan Zincirkıran, “Bu yıl Enerji Verimliliği Haftası’nda farklı bir etkinlik yaparak köy okullarında okuyan öğrencilerle bir araya geldik. Öğrencilere enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceğini anlattık. Oldukça verimli bir etkinlik oldu. Çalışmamız kapsamında toplamda 700 öğrenciye ulaştık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN