Deva Partisi'nin Siirt için yerel seçim stratejisi belli oldu! Ekmen, Siirt'te seçimlere nasıl gireceklerini açıkladı!

DEVA Partisi'nin Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, bir dizi temas ve görüşmede bulunmak üzere Siirt'te geldi. Mehmet Emin Ekmen Artı Siirt Haber Ajansımızı ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Artı Siirt Haber Ajansı Mikrofonuna konuşan Ekmen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ve 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi’nin yerel seçimlerde Siirt için uygulayacakları seçim stratejisini açıklayan Ekmen, kentte bulunan 12 il, ilçe ve belde belediye başkanlığı seçimine kendi adayları ile gireceklerini söyledi.

“DEVA Partisi Siirt’teki 12 belediyenin tümünde belediye başkan adayı var”

İl, ilçe ve belde belediye başkanlıkları için çok güçlü isimlerin adaylık başvurularında bulunduğunu belirten Ekmen, “DEVA Partisi Siirt’teki 12 belediyenin de tümünde belediye başkanı adayı var. Bu 12 il, ilçe, belde belediye başkanlıklarında yarışmaya hazır, çok kuvvetli adaylarımız var. Çok kuvvetli adayların bizlere başvuruları var. Bu konuda Siirtli hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz.” Dedi.

İktidarın son Cumhurbaşkanlığı seçiminde, vatandaşın gündemini geri plana attığını söyleyen Ekmen “İktidar son Cumhurbaşkanlığı seçimini, ekonomi, eğitim ve sağlık gündeminden koparıp devlet ve terör, din ve diyanet, aile meselesine eşitleyerek toplumun gerçek gündemini çalmış oldu. Bu bir hırsızlıktır. Çünkü benim ağrım var, acım var ama sen karşıda sihirbaz gösterisi yaparak benim ağrımı ve acımı gündemden düşürmeye çalışıyorsun. Ama o ağrı ve acı orada duruyor, o yara orada duruyor, o kanama orada devam ediyor. Bu kimlik meselelerine dayalı siyaset Siirt’te de sonuç aldı. Ama önümüzde bir yerel seçim var. Benim Siirtli hemşerilerimden ricam genel seçimlerde vermediğinizi mesajı, bu seçimlerde kuvvetli olarak veriniz. Bu vesileyle de son seçimde CHP listelerinden aday olan Siirt il başkanımız Umut Dayanan’a verdikleri destek için ayrıca teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

“CHP Listelerinden seçime girmek Siirt’teki seçmenin uzaklaşmasına neden oldu”

“CHP listelerinden seçime girmek her halükarda Siirt’te bir takım seçmen kitlelerinin uzaklaşmasına neden oldu.” Diyen Ekmen, “Biliyorsunuz, burada çok güzel bir teşkilatımız var. İl Başkanımız ve Merkez ilçe başkanımız ve yönetimleri ve diğer taşra ilçelerimiz burada canını dişine takarak 3 yıllık emeklerinin bir kısım mahsulünü topladılar. Çünkü CHP listelerinden seçime girmek her halükarda Siirt’te bir takım seçmen kitlelerinin uzaklaşmasına neden oldu. Ama buna rağmen CHP’nin bir önceki oy oranını yüzde 300’ün üzerinde neredeyse 4’e katlayan sonuç içinde Siirtlilere teşekkür ediyorum. Bir şekilde elim oraya varmıyor diyenlere de yerel seçimlerde bizi unutmamalarını diliyorum.” Şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN