Demirtaş'ın Kürtçe mesajına 'Random gülücük' diyen müzisyen topa tutuldu

Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e açık mektubundaki Kürtçe bölüm için 'random gülücük' diyen müzisyen Ufuk Beydemir, Twitter'da topa tutuldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Rastgele harflerin yan yana yazılmasıyla oluşturulan ve bütünü bir anlam ifade etmeyen ‘asfadf’ gibi mesajlara sosyal medyada ‘random gülme’ deniyor.

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e açık mektup yayımlayıp “Size hak olan müzakere siyaseti HDP’ye niye hak değil” diye sormuştu.

Demirtaş, mektubun son bölümünde şöyle yazmıştı: “Peyva dawî, birêz Akşener bila tu zanibe ku em Kurd in. Em gelê Kurd xwedî nasname, ziman, çand, hûner û dîrok in. Em di doza xwe de jî mafdarin. Bila qet neyê ji bîr kirin! (Son söz Akşener hanım. Kürt olduğumuzu bilin. Biz Kürtlerin kimliği, dili, kültürü, sanatı ve tarihi var. Biz de davamızda haklıyız. Hiç unutulmasın!)”

Müzisyen Ufuk Beydemir’se bunu Twitter’da alıntılayıp şunu yazdı:

“Dört sayfalık kötü mizah ardından bir paragraf boyunca random gülücük atmış.

Şaka bir yana şimdiden belirteyim; kendisinin ırkıyla ilgili hiç sorunum yok, milyonlarca insanın derdi belli. Bu konuyu şeffaflaştırmadan ‘barış, birleşme, demokrasi’ kaleminde ironik duruyor.”

Demirtaş'ın Kürtçe mesajına 'Random gülücük' diyen müzisyen topa tutuldu

Beydemir’in bu tweet’i büyük tepki çekti, kullanıcılar birçok mesaj paylaştı. Bunlardan bazıları şöyle:

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN