DEM Parti ve CHP arasındaki görüşmeler sonuçsuz kaldı

İstanbul ve ilçelerinde DEM Parti ile yapılan kent uzlaşısı görüşmeleri tıkandı. CHP kendi belirlediği adaylarını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, pek çok seçim çevresiyle birlikte İstanbul’un Esenyurt ilçesinde de adayını netleştirdi. Esenyurt’un CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Gökmen, Esenyurt Belediye Başkan Adayı oldu.

DEM Parti’nin güçlü olduğu Esenyurt’ta güç birliği ve kent uzlaşısının sağlanması için DEM Parti’nin önerdiği ya da DEM Parti’nin de ‘evet’ diyebileceği adaylar üzerinde uzlaşı aranıyordu.

GÖRÜŞMELER SON ANA KADAR SÜRDÜ

Edinilen bilgiye göre dün CHP’de aday belirleme toplantılarının sürdüğü saatlerde iki partinin yerel seçimlerde güç birliği sağlamak amacıyla kurulan heyetleri telefon diplomasisi yürüttü.

GÖRÜŞMELER TIKANDI, ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Ancak İstanbul ve ilçelerinde DEM Parti ile yapılan bu kent uzlaşısı görüşmeleri tıkandı. Görüşmeler olumlu sonuçlanmayınca da CHP kendi belirlediği adaylarını açıkladı.

DEM’İN ÖNERİLERİ KABUL EDİLMEDİ

Özellikle Esenyurt ve Adalar için DEM Parti tarafından yapılan aday önerilerinin kabul edilmediği öğrenildi.

DEM PARTİ ESENYURT’TA ADAY AÇIKLAMAYA HAZIRLANIYOR

İstanbul görüşmelerinin tıkanması üzerine DEM Parti'nin yarına kadar Esenyurt ve Adalar adaylarını açıklayabileceği ifade edildi.

CHP: SÜRECİ İZLEMEK GEREK

Esenyurt adayının da Adalar adayının da DEM Parti’nin Kent Uzlaşısı tanımına uzak olmadığını belirten CHP yetkilileriyse beklemede. DEM Parti’nin bu iki ilçede aday çıkarmama ihtimalinin yeniden doğabileceğini söyleyen kurmaylar, önümüzdeki birkaç günün kritik olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN