DEM Parti Siirt İl Örgütü: Usulsüz Seçmen Taşıma Siirt Halkının İradesine Bir Müdahaledir

DEM Parti Siirt İl Başkanı Eşref Tekin,  'Usulsüz seçmen taşımanın bu kentin iradesini 31 Martta değiştirmek isteyen zihniyetlerin bir tasarrufudur.' Dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Siirt İl Örgütü, 31 Mart seçimleri öncesi Siirt’e kaydırılan seçmenlere dair parti binasında açıklama yaptı.

Tekin, Siirt’te daha önce seçmen kaydırıldığı iddia edilen bir adrese 667 seçmenin yazıldığını söyledi.

“DEM Parti Siirt il örgütü olarak yine usulsüz seçmen yada eş genel başkanımız sayın Tuncer Bakırhan’ın tarif ettiği gibi kaçak seçmen arayışındayız.” şeklinde konuşan Siirt İl Başkanı Tekin, “Kentte ciddi bir usulsüz seçmen taşıma olduğunu daha önceki açıklamalarımızda tespit etmiştik. Başvurularımızı yapmıştık, ancak ne hikmetse iki günde başvurularımız reddedildi. Usulüne uygun olduğu söylendi. 6 bin 500 civarında iki ve üç farklı adrese taşınan binlerce usulsüz kolluktan doğru seçmen taşımanın uygun olduğu tespitine varılmış ilçe seçim kurulu. Siirt halkının vicdanına bıraktık. O yetmedi 4 ile 17 Ocak tarihleri arasında da maalesef yine adrese tamamı erkek 899 seçmenin bu süre zarfında taşındığını görüyoruz." dedi.

Yaşanan sorunun sadece DEM Parti Siirt il örgütünün sorunu olmadığını ifade eden Tekin, “Bu doğrudan Siirt halkının iradesine bir müdahaledir. Usulsüz seçmen taşımanın bu kentin iradesini 31 Martta değiştirmek isteyen zihniyetlerin bir tasarrufudur. 
Dolayısıyla biz buradan çağrımızı yeniliyoruz. İlgili tüm kurumları hakkaniyetli bir şekilde, biraz sonra ilçe seçim kuruluna yapacağımız bu itirazı hakkaniyetli bir şekilde tahkikatlarını yapmalarını bu seçmenler gerçekten bu kentte oturuyorlarsa, bir önceki seçimde bu insanlar burada oy kullanmışsa diyeceğimiz bir şey yok. Ancak son bir haftada bu seçmenler usulsüz bir şekilde ne bir su faturası nede bir elektrik faturası işlemleri yapılmadan direk 667 kişi sadece bir daireye kaydediliyorsa bu usulsüz bir taşımadır.” Şeklinde konuştu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN