DEM Parti EŞ Genel Başkanı Bakırhan: 'Kaybettir-kazan' formülünü 'kazan-kazan' olarak güncelliyoruz

DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan Meclis'te yaptığı konuşmada, '2019 yılında seçim sonucunu belirleyen 'kaybettir-kazan' formülünü 'kazan-kazan' formülüyle tekrar güncelliyoruz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili  Tuncer Bakırhan Meclis Genel Kurulu’nda 2024 yılı bütçesi üzerine konuştu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerle ilgili partisinin tutumunu anlatan Bakırhan kayyım atamalarını eleştirdi, “Biz de önümüzdeki seçimde belediyelerimizden başlayarak tüm Türkiye'de kayyum rejimini ortadan kaldıracağız. Kayyum, irade gasbıdır; kayyum, talandır, yolsuzluktur, usulsüzlüktür, belediyeleri halktan ayıran ve Batı Şeria’da olduğu gibi yükselen utanç duvarları demektir. Atadığınız kayyumların bulaşmadığı suç kalmadı, kayyuma kayyum atamak zorunda kaldınız, tarihe geçtiniz. Bir kez daha diyelim: Kayyum, Kürt'e atanmış sömürge valisidir. Kürt halkı kayyumlarınızı istemiyor, demokratik kamuoyu kayyumlarınızı istemiyor” dedi.

Seçimlerde sadece kayyımları göndermeyeceklerini, ayrıca son seçimde AK Parti’nin kazandığı Muş, Şırnak, Ağrı ve Bingöl başta olmak üzere birçok belediyeyi de kazanacakları iddiasında bulunan Bakırhan, “Türkiye’nin batısında kent uzlaşısı stratejimizle halkımızı belediye yönetimlerine taşıyacağız. Yol yapmayan, su ihtiyacını dahi gidermeyen, yolsuzluktan geçilmeyen yönetimleri değiştirerek demokratik yerel yönetimler anlayışımızla herkesi buluşturacağız. Bizimle belediyeleri yönetecek olanlar müteahhitler, sermaye yanlıları, parti bürokratları değil; ilde, ilçede üreten, emek veren, orada yaşayan, sokağını dert eden halktır, halklarımız olacaktır” dedi.

'FORMÜLÜ TEKRAR GÜNCELLİYORUZ'

HDP 2019 seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu illerinde kendi adaylarıyla seçime girerken, batı illerinde AK Parti-MHP ittifakına kaybettirme politikasıyla aday çıkarmamıştı. Bakırhan bu seçimde değişen politikalarıyla ilgili de açıklamada bulundu, “2019 yılında seçim sonucunu belirleyen “kaybettir-kazan” formülünü “kazan-kazan” formülüyle tekrar güncelliyoruz. Biz üçüncü yol siyasetimizde 2024 yılı seçimlerine de damga vurmaya hazırız. Önümüzdeki seçimler bizim için demokratik yerel yönetimler anlayışımızı Türkiye’nin her tarafına yayma seçimidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN