Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekli maaşı zam açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu olan emekli maaşı zammı ve kiralarda yüzde 25 sınırı ile ilgili sorulan sorulara yanıt verdi. Emekli maaş artışı başta olmak üzere merak edilen tüm soruların cevapları...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Emekli aylıklarıyla alakalı sorulan sorulara yanıt veren Yılmaz, en düşük emekli maaşı ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, “SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız” dedi. Kıdem tazminatı ile ilgili de sorula yanıt veren Yılmaz, Enflasyonla ile ilgili “çok yönlü ve koordineli mücadele devam edecek” dedi.

Yılmaz, emekli maaş zammıyla ilgili ayrıntıları aktardı

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği açıklamalar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Emekli aylıklarıyla ilgili sorulan sorulara yanıt veren, Yılmaz, en düşük emekli maaşıyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“SSK Bağ-Kur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. bunun için de kanuni düzenlemeye ihtiyacımız var. En düşük emekli maaşı için ne yapabileceğine çalışıyoruz. Bunların hepsi kabine toplantısında tartışılacak. Önümüzdeki günlerde kabinede bir bir görüşülecek ve ardından Meclis’imizin takdirine sunulacak. Şu an için bir tarih veremiyorum fakat, uygun bir zamanlamayla yapılacak. Elbette kabine bu konuları ele alabilir. Dolayısıyla da bir şekilde bu karar verilir ve hükümet tarafından daha sonra asıl Meclis’imizde tabii bu düzenlemeler söz konusu olacaktır. Çalışma Bakanlığı’mızın bir paketi var. Bu konular dışında da kurumsal ihtiyaçlardan kaynaklanan yine işgücü piyasalarıyla ilgili bazı tedbirler içeren pakette söz konusu tüm bu paketlerin birleştirerek. Meclis’imizin gündemine gelir diye tahmin ediyorum. Geri kalan süreç meclisimizin takdiri o konuda bizim yorum yapmamız pek doğru olmaz. Bu zamana kadar nasıl çalışanların emeklilerin yanında olduysak bundan sonrasında da olmaya devam edeceğiz.

Yılmaz, kendisine sorulan sorular tek tek yanıt verdi!

Yılmaz, kira artışlarındaki %25 sınırının kaldırılması için alınmış bir karar olmadığını, dile getirerek “2024 dezenflasyon yılı çözüm enflasyonu düşürmek” diye konuştu.

Hedefin enflasyonu düşmek olduğunu dile getiren Yılmaz, “amacımız makro istikrarı sağlamak büyümeyi hızlandırmak” dedi.

Kıdem tazminatıyla ilgili sorulan soruya ise, “kıdem tazminatında tavrımız net, işçi ve işveren ulaşırsa bir çerçevede biz de hareket ederiz” diyerek açıklama yaptı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN