Cumartesi Anneleri 969'uncu haftada da gözaltına alındı: Elimizde çiçek, kolumuzda kelepçe

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına karşın 969'uncu haftada da polis tarafından engellendi. Meydana giriş ve çıkışları kapatan polis, 26 kişi gözaltına alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

AYM’nin Galatasaray Meydanı’ndaki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “hak ihlali” kararının ardından Cumartesi Anneleri, 969’uncu haftada da meydana karanfil bırakarak oturma eylemi yapmak istedi. Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararıyla eylem öncesinde İstiklal Caddesi’nin Galatasaray Meydanı yönüne olan girişleri ve çıkışları kapatıldı.

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Arkadaşlarımız yine hukuksuz bir şekilde İstiklal Caddesi'nde yürürken ablukaya alındılar. Önlerine çekilen gözaltı aracı ile dışarıdan tamamen izole edildiler. Kalkanlar yetmedi, bu sefer arkadaşlarımız gözaltı araçlarıyla ablukaya alındı Abluka içinde yaşananlara hiç kimse tanıklık edemiyor. Endişeliyiz. 969'uncu buluşmamızda 26 kişi, AYM kararlarına rağmen bir kez daha kelepçelenerek gözaltına alındı. Destek için gelenlerin arkadaşlarımızla buluşmaları engellendi" denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN