Ciwan Haco'dan yıllar sonra gelen Hülya Avşar itirafı

Ünlü sanatçı Ciwan Haco, menajerinden Türkiye'de birçok ünlü isimle düet yapması için öneri geldiğini ancak kendisinin Hülya Avşar'ı tercih ettiğini söyledi. Haco, Türkiye'de şu an teklif gelse dahi hiçbir konsere gitmeyeceğini belirterek bunun nedenini anlattı. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Rûdaw Podcasts’te Dilbixwin Dara’nın sunduğu Çawa Çêbû? (Nasıl Oldu?) adlı haftalık programının konuğu dünyaca ünlü Kürt sanatçı Ciwan Haco, programın beşinci bölümünde yine hayatına dair merak edilenleri anlattı.

Haco, Avrupa’da katıldığı konserlerden, neden uzun süredir konser vermediğinden, Hülya Avşar ile düetinden ve Türkiye'ye neden gitmediğinden bahsetti. 

“Hülya Avşar ile klibi ben istedim”

Ciwan Haco’nun 2012 yılında Hülya Avşar ile Kürtçe düet yapıp “Esmer" isimli şarkıya çektikleri klibi çok konuşulmuştu.

Çözüm Sürecinde menajeri Ayhan Evci’den birçok Türk sanatçı ile düet yapması konusunda öneri aldığını anlatan Haco, “Bana birçok isim sundu ama ben Hülya dedim. Ayhan ‘neden’ diye sordu. Hülya gerçekten çok değerli ve iyi bir insan, sanata hizmet etmiş biri. Ayrıca Hülya Kürt bir sanatçı. Bu da benim için önemliydi” dedi.

Haco, Hülya Avşar’ın Kürt olduğunu inkar etmediğini, menajeri Ayhan’ın da ilk başta neden Avşar’ı tercih ettiğimi anlamadığını ancak şarkı çok dinlenince hak verdiğini söyledi.

Daha Hülya Avşar’ın programına konuk olduğunu hatırlatan Haco, daha sonra Çözüm Sürecinin sekteye uğradığını, Türkiye’ye gidemediğini ve Avşar ile de görüşmediğini anlattı.

Hülya Avşar’a aşık mıydın?

Haco, “Bazıları Ciwan Haco’nun Hülya Avşar’a aşık olduğu şeklinde dedikodu yaydı” şeklindeki yoruma, “Hülya Avşar benim için bir arkadaştı, hala bir arkadaş olarak onu seviyorum. O çok iyi bir insan” diye yanıt verdi.

Ünlü sanatçı, süreç devam etmiş olsaydı, babasının doğduğu Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Mizex köyünde veya Van’da ev alıp yerleşmek istediğini belirtti.   

Türkiye’de şu an Kürtler için “huzurlu bir ortam bulunmadığını” ve hala “terörist” damgası ile insanların tutuklandığını dile getiren Haco, “Ben yine yeniden bir süreç başlamasını, Diyarbakır’a, Batman’a rahat gidebilmeyi isterim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 03 Aralık 2023 19:35

    Behey ser***** kurtler adina neden karar veriyorsun kurtler gayet rahat ve huzurludur turkiyede sirt tede Batman'da da diyarbakirda ayrica kimse terorist diye tutuklanmiyor inan miyirsan gel kendin gör ordan zirlama

BUNLARA DA BAKIN