Bu ilde ekmeğin fiyatı 20 TL oldu

Trabzon'da 2023 yılında iki kez zamlanan ekmeğe yine zam yapıldı. 440 gramı 15 liradan satılan ekmeğin gramajı 500'e, fiyatı ise 20 liraya çıktı. Son bir yılda ekmeğe gelen zam oranı yüzde 100'e ulaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yeni yılın gelmesiyle hemen her ürüne zam gelmeye devam ediyor. Fırıncılar, maliyetlerin, asgari ücretin artmasıyla ekmeğe zam talebinde bulundu ve il il zamlı tarifeler uygulanmaya başlandı.

Trabzon’da 2023 yılında Ocak ayında 8 liradan satılan 400 gram ekmek, 10 liraya çıkmıştı. 7 ay sonra ekmeğe bir zam daha yapıldı. 400 gram ekmeğin gramajı 440’a, fiyatı ise 15 liraya çıkartıldı. 5 liradan satılan 220 gram ekmeğin fiyatı ise 7,5 lira olmuştu. Yeni yılın gelmesiyle ekmeğe bir zam daha yapıldı. 15 liradan satılan ekmeğin gramajı 500’e, fiyatı ise 20 liraya çıkartıldı. Trabzon’da bir yıl içinde ekmeğe yüzde 100 zam yapılmış oldu.

TRABZON HALK EKMEK BEKLİYOR

Bir çok ilde tüketicinin daha ucuza ekmek alabildiği Halk Ekmek uygulamasının Trabzon’da olmamasına tepki gösteren CHP’li eski Belediye Meclisi üyesi Oktay Söğüt, özellikle dar gelirli vatandaşlar için kentte bir önce Halk Ekmek büfelerinin açılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler ve fırıncılar arasında yapılacak işbirliği ile Halk Ekmek uygulamasının Trabzon’a kazandırılması için çalışma başlatılması gerektiğini ifade eden Söğüt, şu ifadeleri kullandı;

“Hemen herkesin hayat pahalılığından bunaldığı bu dönemde, özellikle dar gelirli aileleri, ekmek zammı biraz daha fazla bunaltacaktır. Bu bunalımı azaltmak için, birçok şehirde Halk Ekmek uygulaması devreye sokulmuş durumda. Bazı şehirlerde belediyeler ile fırıncılar arasındaki iş birliği ile birçok şehirde de belediyeler kendi üretimleriyle vatandaşın ekmeğe daha ucuz ve daha sağlıklı ulaşmasını sağlıyor. Hal böyle iken, maalesef Trabzon’da ekmeğe yapılan ve yapılacak zamları, diğer zamlar gibi sadece izlemekle kalan büyükşehir belediyemiz var. Süslü püslü duyurularla hizmet ve yatırım duyuruları yapan belediyelerimiz bilmelidir ki, vatandaş için bu dönemde yapılan hiçbir yatırım, içine düştüğü ekonomik krize çare üretilmesinden daha önemli değildir."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN