Bir efsane daha aramızdan ayrılıyor! Ford en çok satan modelinin üretimine son verdi

Bir efsane daha aramızdan ayrılıyor! Ford, en ünlü modellerinden birinin üretimini bitirdiğini duyurdu! Üretildiği fabrika ise satılığa çıkıyor...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ford, Avrupa'da elektrikli araçlara odaklanmak için önemli bir karar aldı. Şirket, 2025 yılında Focus modelinin üretimini sonlandıracağını duyurdu. Bu karar doğrultusunda, Focus'un üretildiği Almanya'daki Saarlouis fabrikasının kapanması gündeme geldi.

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ford, sadece Focus'un üretildiği Almanya'daki Saarlouis fabrikasını kapatacağını açıkça belirtmese de bu modelin ölümü buradaki üretimi de bitirecek." ifadelerini kullandı.

Focus, Avrupa'da Ford'un en popüler modellerinden biri. 2022 yılında 170 bin adet satıldı. Focus'un üretiminin sonlandırılması, Avrupa'da Ford'un pazar payında düşüşe neden olabilir.

Volkswagen Passat Sedan da satıştan kaldırıldı

Bir efsane daha aramızdan ayrılıyor! Ford en çok satan modelinin üretimine son verdi

Öte yandan, Türkiye'de de popüler olan Volkswagen Passat Sedan'ın satışı da 2023 yılında firmanın resmi internet sitesinden kaldırılmıştı. Passat Sedan, Volkswagen'in en popüler modellerinden biriydi. 2022 yılında 60 bin adet satıldı. Passat Sedan'ın satıştan kaldırılması, Volkswagen'in Türkiye pazarındaki konumunu olumsuz etkileyebilir.

Ford ve Volkswagen'in bu kararları, otomotiv sektöründeki değişimin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Sektörde elektrikli araçlara olan talep artarken, içten yanmalı motorlu araçların üretimi azalıyor. Ford ve Volkswagen gibi büyük otomotiv şirketleri, bu değişime ayak uydurmak için stratejilerini değiştiriyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN