Beşiktaş'ta Ethem Sancak Gerilimi!

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, 'TMSF'ye düşerse satın alacağım' diyen Ethem Sancak için, 'Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş'ta yeri yok' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Ethem Sancak'ın, "En büyük hayalim Beşiktaş başkanı olmaktı ama ömrüm ona yetmeyecek gibi. Beşiktaş eğer TMSF'ye düşerse ihaleye girip satın alacağım. Beşiktaş’ı Asya’nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim" sözleri yeniden gündem oldu.

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk'ten geçen Haziran'da TV100'de yayınlanan "Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum" programına katılan Sancak'ın sözlerine yanıt geldi.

Beşiktaş’ta 17 Eylül’de yapılacak olan Divan Başkanlık Seçimi öncesinde mevcut başkan Tevfik Yamantürk yeniden adaylığını açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yamantürk, “Beşiktaş TMSF’ye düşerse alacağım diyen iş adamı Ethem Sancak’a divan kurulu olarak herhangi bir uyarıda bulundunuz mu?” sorusu üzerine Sancak'ı eleştirdi.

'BEŞİKTAŞ’TA YERİ OLMAMALI'

Tevfik Yamantürk, "Ethem Sancak’ı yönetimin disipline verdiğini duyduk. Ama bence önemli olan toplum, bu gibi insanları içine kabul ederken daha dikkatli olmalı. Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş’ta yeri olmamalı. 'Bana Türk demeyin, ben Arap’ım, utanırım' deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul’un ortasında dolaşan insanları Beşiktaş’ta yeri olmamalı. Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok. Beşiktaş millidir, milli kalmalıdır" dedi.

ETHEM SANCAK'TAN SERT CEVAP GELDİ!

Vatan Partisi'ne katılan Ethem Sancak, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk'ün ithamlarına yanıt verdi. Sancak, açıklamasında "Herkes haddini bilmeli. Kimse bu toprakları dil ve soy üzerinden kamplaştırma hesaplarına hiçbir şeyi ve özelde Beşiktaş’ı alet edemez." dedi.

İş insanı ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Üyesi Ethem Sancak, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanlığını yapan ve önümüzdeki dönem için de bu göreve aday olan Tevfik Yamantürk'ün “Bana Türk demeyin, ben Arap'ım, utanırım deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul’un ortasında dolaşan insanların Beşiktaş'ta yeri olmamalı. Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok.” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. 

Sancak açıklamasında, Anadolu'nun, farklı dillerin ve farklı kültürlerin İslâm ve Türk devlet aklının bütünleşik ve dönüştürücü gücüyle önce Selçuklu, sonra Osmanlı Devleti'ne tanık olmuş en büyük medeniyet kıtası olduğunu anımsattı. 

‘MİLLET ÖTEKİLEŞTİRİCİ DİLİ KÖKÜNDEN KOPARIR’

 “Bu toprakları İslâmsızlaştırmak ve Türk devlet aklına diz çöktürmek isteyen emperyalist güçler ve onların bu topraklardaki uzantıları, her fırsatta farklı dil ve kültürleri karşı karşıya getirmek, büyük devlet ve büyük medeniyet birliğini parçalamak için her yolu denemiş ve bu topraklardaki satılık ruhlu uşaklarıyla işbirliği yaparak nihayetinde Anadolu’yu işgal etmişlerdir.” ifadelerini kullanan Sancak, şöyle devam etti: “Bin yıldır bu topraklarda Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Boşnak’ıyla, Laz’ıyla, Abhaz’ıyla, Gürcü’süyle, Arnavut’uyla hep beraber 'Müslüman' ve 'Türk Devleti' şiarıyla el birliği yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı verdik ve kazandık. Bu ülkeyi kuran aziz milletimizi yok Kürt, yok Arap, yok Gürcü diye ayrıştırmaya ve bu ülkenin farklılıklarını ötekileştirmeye kalkan her dili bu millet kökünden koparmıştır.”

Beşiktaş Kulübü üyesi olmaktan şeref duyduğunu aktaran Sancak, “Asil BJK'nin şehitleri ve futbolcuları, yöneticileri arasında Arap asıllı vatanperverler varken; BJK'nin etnisite nefreti ve ötekileştirici dile asla prim vermeyen şerefli geçmişi ortada dururken; Divan Başkanlığına aday olan birinin akıl tutulması izlenimi veren veya daha büyük bir projenin parçası olmayı, kendine rol almayı, şahsi kariyeri için basamak kıldığı ihtimalini de çağrıştıran açıklamaları kabul edilemez.” değerlendirmesini yaptı. 

Sancak, şunları kaydetti: “Hayatım boyunca Beşiktaş için maddî, manevî ve vizyona yönelik katkılarım oldu; bu, benim Sevgili Beşiktaş’ıma karşı ödevimdi. Beşiktaş sevdalısı olarak bir sefer olsun ne sohbetlerimde, ne de BJK yönetimine katkı ve eleştirilerimde herhangi bir isme yönelik ahlâk dışı bir ağız, iftira veya imada bulunmadım.”

 

‘KAMPLAŞTIRMA HESAPLARINA BEŞİKTAŞ ALET EDİLEMEZ’ 

Sancak, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kimse bu toprakları dil ve soy üzerinden kamplaştırma hesaplarına hiçbir şeyi, özellikle de Beşiktaş’ı alet edemez, polise ayrımcılık ödevi veremez. Benim şahsım üzerinden kirli bir kampanyaya su taşıyamaz! Varsa Beşiktaş lehine fikir, aksiyon, proje ve vizyonun, ortaya koyarsın! Değilse, Arap vatandaşlarımıza hakaret ederek Beşiktaş camiasının ilke ve prensiplerine, geçmişine uygun olmayan dil ve tutumla aklı sıra politika taşeronluğu yapmak da nedir? “Beşiktaş’ı bu tartışmaların ve kamplaşmanın aracı hâline getirmeye hiçbir Beşiktaşlı izin vermez, vermeyecektir. Beşiktaş ile gönül bağımı ve ona eşlik eden çabamı gölgelemek gayreti, kendi kişiliği ve vizyonu ile ortaya çıkamayanların ucuz ve kirli ataklarıdır. Beşiktaş kültürü, etnisite nefretini ve çirkin politikalara büyük bir aileyi alet etmeyi cezasız bırakmaz. Hukuki tüm haklarımı etkinleştirirken; sporu aziz milletimize yönelik operasyonlarda kullanma çabasının hangi zihniyete ait olduğunu hatırlatır; Beşiktaş camiasına ve aziz milletimize saygılarımı sunarım.” 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Dr.Ahmet Nergiz | 23 Ağustos 2022 13:39

    Türk milleti Etem sancar gibi gayri milli ne oldug belirsiz türklügü benimsememis ecnebilerden kurtulmalı

BUNLARA DA BAKIN