Benzin ve motorinde fiyat 5 katına çıkıyor: Bu tarihte yüzde 500 zam geliyor

Küresel akaryakıt piyasasında önemli bir karar alındı: Akaryakıt fiyatlarına yüzde 500 zam yapılacak. Brent petrolün 77 dolara yükselmesi ve ABD'nin Küba'ya uyguladığı abluka nedeniyle ekonomik kriz yaşayan ülkelerde benzin fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Küresel akaryakıt piyasası sarsıcı bir kararla çalkalanıyor: Yüzde 500 zam kararı, Brent petrolün 77 dolara yükselmesi ve ABD'nin Küba'ya uyguladığı abluka ile akaryakıt fiyatlarında radikal bir değişiklik bekleniyor.

Küresel akaryakıt piyasasını derinden etkileyecek bir açıklama geldi. Akaryakıt fiyatlarına yüzde 500 zam geliyor. Kısa süre içerisinde yürürlüğe girecek.

Brent petrol yeniden 77 dolara çıkarken birçok ülke küresel anlamda rakamları büyük bir ilgiyle takip ediyor.

 

Bankaların art arda petrol tahminleri gündemdeki yerini korurken akaryakıt fiyatlarıyla ilgili deprem yaratacak bir zam kararı alındı.

ABD’nin Küba’yı abluka altına alması nedeniyle ekonomik kriz yaşadıkları için yakıt fiyatlarında yüzde 500 artış yapılacağı açıklandı.

Küba’da benzinin litre fiyatı şu anda 25 Küba pesosuyla satışa çıkarıldı. Bu rakamda yaklaşık olarak 0,2 dolara denk gelmektedir.

Hükümet söz konusu fiyatı şubat ayında 132 pesoya çıkarmayı planlıyor.

Bu adım ile beraber hükümet bütçe açığını azaltmaya yardımcı olacağını düşünmektedir. Küba’nın Maliye Bakanı Vladimir Regueiro, dizel ve diğer benzin türlerinin fiyatlarında da benzer artışlar yapılacağını duyurdu.

Küba’da bir depo benzinin fiyatı, 2 bin 100 pesodur. Yani aylık asgari ücretin yarısına denk gelmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN