Baykan Kaymakamı Emin Bağlı'dan Tarım Üreticilerine Sevindiren Destek!

Siirt Valiliği İl Özel İdaresi bütçesiyle gerçekleştirilen projeyle il genelinde 2 milyon 240 bin TL karşılık toplam 70 üreticiye üzüm sıkma makinası verildi. Program kapsamında Baykan'da da toplamda 11 üreticiye üzüm sıkma makinası ekipman ve hibe destekleri törenle dağıtıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Emin Bağlı açıklamalarında, "Siirt Valiliği İl Özel idaresi  destekleri ile  bağcılığı gelişimine katkı sağlamak ve bağ ürünlerinden yüksek katma değer sağlamak amacıyla % 50 Hibeli,  2 Milyon 240 Bin lira tutarında il genelinde 70 Adet Baykan İlçemizde ise 11 adet  'Üzüm Sıkma Makinası' üreticilerimize dağıtılarak desteklenmiştir. Üreticilerimize  Hayırlı ve uğurlu olsun. Dedi. Kaymakam / Belediye Başkanvekili Emin Bağlı konuşmalarının devamında  Üzüm Sıkma makinasından bilgiler verirken sözlerini şöyle sürdürdü. Üretim yeri Mardin / Midyat olan makinanın 1,5 BG gücünde saatte takriben 400-500 kg üzüm sıkma kapasiteli olup elektrikle çalışmaktadır. Aynı zamanda bu makinelerin 2 yıl garantisi bulunmaktadır. Bu makinenin en büyük özelliği üzümün çekirdeğini kırmadan sıkma işlemini yapmasıdır. Buda pekmezin acılığını almakta kaliteyi yükseltmektedir." Sözlerine yer verdi.

Baykan Kaymakamı Emin Bağlı'dan Tarım Üreticilerine Sevindiren Destek!Baykan Kaymakamı Emin Bağlı'dan Tarım Üreticilerine Sevindiren Destek!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN