Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat! Kadınları daha çok etkiliyor

Cep telefonlarının hayatımızdaki yeri her geçen gün daha da artıyor. Sosyal medya ya da anlık mesajlaşma uygulamalarında vakit geçirmek eğlenceli olsa da telefon yatağa girmeden yarım saat önce bırakılmalıdır. Öte yandan uzmanlar, cep telefonu ile kesinlikle uyunmaması gerektiğini belirtiyor. Kaliforniya Üniversitesi konuya ilişkin bir araştırma yaptı. İşte detaylar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması ile çeşitli sağlık sorunları da ortaya çıkmaya başladı. Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, cep telefonu ile uyumanın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ortaya koydu.

MİGREN DAHİL ÇEŞİTLİ BAŞ AĞRILARINA NEDEN OLABİLİYOR!

Bahsi geçen çalışma, hamileler ile çocuklarda uzun süreli akıllı cep telefonu kullanımının migren dahil çeşitli baş ağrılarına yol açabileceğini ortaya çıkardı.

Araştırmanın sonucuna göre RF dalgaları çocukların gelişmekte olan beyin hücrelerini yetişkinlerden daha çok etkiliyor.

UZMANLAR UYARDI: ÇOK AZ BİR İHTİMAL DE OLSA…

Cep telefonunun, özellikle baş bölgesinde hafif şiddette baskı veya yanma tarzında ağrılara sebep olabileceğini belirten uzmanlar; çok az bir ihtimal de olsa iyi huylu tümörlerin oluşumunu tetikleyebileceğini de vurguladı.

BİRÇOK CİDDİ SORUNA YOL AÇABİLİR

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan çalışmaya göre; cep telefonlarıyla uyumak kanser başta olmak üzere hafıza bozuklukları ve üreme sorunları gibi birçok ciddi soruna yol açabilir.

AKILLI CEP TELEFONLARININ POTANSİYEL ZARARLARI

Öte yandan, günümüzde yaygın olarak kullanılan akıllı cep telefonlarının çok sayıda faydası olsa da bazı potansiyel zararları da vardır. İşte cep telefonlarının potansiyel zararları:

Cep telefonları elektromanyetik radyasyon yaydığı için, aşırı ve sürekli maruz kalma durumunda potansiyel sağlık riskleri doğurabilir. Fakat konuya dair yapılan bilimsel araştırmalar net bir kanıt sunmamaktadır.

Cep telefonları, özellikle sosyal medya ve diğer eğlence uygulamaları nedeniyle bağımlılık yapabilir.

Cep telefonlarından yayılan mavi ışık, uyku kalitesini olumsuz etkiler. Gece geç saatlerde cep telefonu kullanımı, uykusuzluğa neden olur.

Cep telefonları postür problemlerine yol açabilir.

Sosyal medya ve film platformlarında takılmak yalnızlık ve izolasyon hissine yol açabilir.

Ayrıca kötü amaçlı yazılımlar, veri hırsızlığı ve diğer siber saldırılar, kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atabilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN