Başkent EKO İKLİM Zirvesi Fuarı ile, İklim Değişikliğinin Ekonomiye Etkisini Dünyaya Duyuracak

İklim değişikliği, geleceğimizi tehdit eden ve küresel ekonomiyi temelden etkileyen en önemli ekolojik sorundur. Bu soruna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 30-31 Mart tarihleri arasında 'EKO İKLİM: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi / Fuarı' ATO Congresium'da gerçekleşecek. Türkiye ve dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanan Ankara, dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına ev sahipliği yapacak. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Ortak paydada tek bir amaç: İklim değişikliği

“İklim Değişikliği” ve “Yeşil Dönüşüm” ana temasıyla küresel düzenlemelere hızlı ve en doğru şekilde hazırlanmak amacıyla Ankara Ticaret Odası öncülüğünde gerçekleşecek Zirve; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Türkiye Belediyeler Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Borsası, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Organize Sanayi Bölgeleri, KOBİ’ler, yeşil finansman projeleriyle bankalar, üniversiteler ve pek çok kurumun desteğiyle gerçekleşecek.

Logonun anlattıkları…

İklimin ve doğanın yeşil, ekonominin lacivertle simgelendiği logoda, dünyayı sevgi kurtaracak önermesi bir bitki formu ile hayat buluyor. Bu formun yaydığı düğüm ise bir parmak izi ile Dünya’yı simgeleyerek yeni, biricik fikirlerin tartışılacağını ifade ediyor. Etrafını çevreleyen Hitit Güneş Kursu’nu belirten simge ise mekânsal bağı, Ankara’yı ifade ederek bir konuşma balonu ile gösteriliyor. 

Karbon nötr olarak gerçekleşecek Zirve’ye; devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, yirmiyi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, otuzu aşkın üniversiteden akademisyen, iyi örnek uygulamalarıyla belediyeler, organize sanayi bölgeleri, teknokentler ve sektör temsilcileri katılım sağlayacak. Gündem, ekonomi, kültür, sanat, eğitim, magazin ve medya alanlarında çeşitli ve zirvenin iklimine uygun etkinlikler yapılacak.

Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN