Aydın'da KYK kız yurdunda asansör düştü: 1 öğrenci öldü

Aydın ili KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansör düştü, kahreden olayda 1 öğrenci hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi'nde son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş (22) olduğu tespit edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör düştü. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, 15 kişilik asansöre 16 öğrencinin bindiği, arızalanan asansörün düşmesi sonucu 1 öğrencinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Vali Canbolat'tan açıklama

Aydın Valisi Yakup Canbolat açıklamada, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirterek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini açıkladı.

Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik" diye konuştu.

Gerekli müdahalelerin yapıldığını dile getiren Canbolat, "Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yurdun önünde toplanan öğrenciler, slogan atarak olaya tepki gösterdi.

Yaşamını yitiren öğrencinin kimliği belli oldu

Edinilen bilgiye göre, yaşanan kazada hayatını kaybeden kız öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olduğu belirlendi. Kız öğrencinin ailesine de acı haberin verildiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN