Artı Siirt'in Yıllardır Gündeme Getirdiği Soruna Sivil Toplum Kuruluşu El Attı!

Artı Siirt'in yıllardır gündeme getirdiği kentteki dalgıç eksikliği konusuna Siirt İHH yaptığı projeyle el attı. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in en büyük sorunlarından biri olan dalgıç eksikliği konusu Siirt İHH'nın girişimleriyle çözüme kavuşuyor.  Siirt İHH'nın 10 kişilik gönüllü ekibi, Antalya'da Su Üstü ve Su Altı (Dalgıç) Arama Kurtarma Eğitimi alıyor.

Siirt-İHH Arama Kurtarma Ekibi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan “Siirt Arama Kurtarma Kapasite Arttırma” projesi kapsamında Su Üstü ve Su Altı Kurtarma Eğitimleri için 10 kişilik ekiple  Antalya’da eğitim alıyor.

Siirt İHH Arama Kurtarma eğitim sorumlusu Özgür Ögetürk, yaptığı açıklamada, Siirt ili ve çevresinin Baraj Göllleri ve Akarsularla çevrili olması nedeniyle havaların ısınmasıyla beraber serinlemek için bu sulara giren vatandaşların boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalabildiğini vurguladı.

Ögetürk, "Siirt İHH Arama Kurtarma olarak halkımızı afet durumları konusunda bilinçlendirmek adına İlk Yardım, Afet ve Boğulmalara karşı bilgilendirme seminerleri yaptık. Bilinçlendirme adına bilgilendirme seminerleri vermenin yanında ekip olarak kapasitemizi arttırma çalışmaları da yapmaktayız. Bu kapsamda boğulma vakalarının sıkça yaşandığı ilimizde boğulma vakalarına hızlıca müdahale edebilmek adına bu alanda eğitimler almaya başladık.
Bu doğrultuda kendimizi geliştirmeye, vatandaşlarımızı Arama Kurtarma çalışmaları konusunda bilinçlendirmeye, devletimizin kurumlarıyla el ele vererek çalışmalar katkı sunmak için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

Proje süresince bize desteğini esirgemeyen Siirt Valiliği, Siirt Sağlık Müdürlüğü, Siirt AFAD Müdürlüğü ve Antalya İHH Su Altı Arama Kurtarma’ya teşekkür ederiz."

Artı Siirt Olarak Projeyi Yakından Takip Edeceğiz 

Şehrimizin en önemli sorunlarından biri haline gelen dalgıçlık eksikliği konusunu çok yakından takip edeceğimizi belirtmek isteriz. Yetkililerin bu yararlı projeyi hızlandırması ve bir an önce Siirt'e dalgıç ekibi kazandırmasını bekliyoruz. Özellikle il müdürlerinin sosyal medyada fotoğraf paylaşmasından ziyade bu yararlı projelere odaklanmasını öneriyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN