Ankara'da Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta dün gece iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen gerilimde bıçakla yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı.

Bıçaklı yaralanma olayının ardından açıklama yapan Ankara Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

SURİYELİLERE AİT EV VE İŞYERLERİ TAŞLANDI

İlçeye bağlı Önder mahallesinde kalabalık bir grup Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşlamaya başladı.Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polislerin sevk edildiği aktarıldı ancak bölgede bulunanlar polis müdahalesinin yetersiz kaldığını aktardı.

Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi.Gerilimin artması üzerine mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, mahalleye giriş-çıkışlar sınırlandırıldı.

Yalçın’ın hayatını kaybetmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin bulunduğu evleri taşladı, işyerlerine saldırdı.

Polis kalabalıklaşan grupları dağıtırken, mahallede kalabalığın sokaklarda taşlarla bekleyişi sürüyor.

Birçok Suriyeli göçmenin güvenlik endişesiyle evlerinden ayrıldığı, bazılarının da saldırganlar tarafından yağmalandığı öne sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN