Beştaş: Siirt Üniversitesi Öğrencileri Mağdur Edildi!

HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt Üniversitesi'nde 2018 yılında kurulan ve binası olmayan Tıp Fakültesi'ndeki öğrencilerin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde eğitimlerine devam etmesini Meclis gündemine taşıdı.

TAKİP ET:
Akif Özalp

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e Van'da kalmak üzere planlamalarını yapan öğrencilerin maddi zararlarının ve barınma sorunlarının giderilip giderilmeyeceğini soran Danış'a verilen cevapta “Öğrenciler bu durumu bilerek bu okulu tercih etti!” denildi. “Öğrenciler mağdur edildi”

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kayıtlı olan ve özel öğrenci statüsüyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitim gören dördüncü sınıf öğrencisi olan 23 kişinin, eğitimlerine Siirt'te devam edeceğinin açıklanmasıyla öğrencilerin mağdur edildiğini belirten Danış, “Böylesi bir bilgilendirmenin okulların açılmasına 40 gün kala yapılması barınma sorunu ile birlikte maddi sorunları da gündeme getirmiştir. Van ilinde kira sözleşmesi yapan öğrencilerin yeniden Siirt ilinde kalacak yer sorunları doğmuştur” dedi.

Dersler ve akademik takvim konusunda bir netlik olmadığını kaydeden Danış, “Dördüncü sınıf stajlarının sadece bazı anabilim dallarında hoca bulunması, çoğu hocanın olmaması, teorik eğitimin pratiklerinin tamamlanmaması nedeniyle bütüncül eğitim sürecinin aksayacak olmasının geleceğin hekimleri açısından önemli bir sorundur” ifadelerini kullandı. Öğrenciler bu durumu bilerek tercih yapmış!

“Van'da kalmak üzere planlamalarını yapan öğrencilerin oluşan maddi zararları giderilecek midir? Ve barınma sorunları çözülecek midir?” diye soran Danış'a Mili Eğitim Bakanlığı tarafından verilen cevapta “2019 yılından itibaren fakültemizi tercih eden ve yerleşen öğrenciler ÖSYM”nin tercih kılavuzunda belirtilen “öğrenimlerinin ilk 3 (üç) yılını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde son 3 (üç) yılını Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdüreceklerine” ilişkin koşulu bilerek tercih yapmaktadırlar” denildi.

Önergesinde tıp fakültesinin eğitim binasının neden olmadığını ve fakülte binasının yapımının hangi aşamada olduğunu soran Danış'a verilen diğer yanıtta ise “Morfoloji binası yapım işi ilıalesi 2 sefer ilana çıkılmış: İlk ihale 10.12.2021 tarihinde gerçekleştirilmiş, katibin sağlanmadığından ihale iptal edilmiştir. İkinci ihale ise 08.04.2022 tarihinde gerçekleştirilmiş. teklifler yaklaşık maliyetin üzerinde olduğundan dolayı ihale iptal edilmiştir. Üçüncü ihale için çalışmalar yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Sendika.Org

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor! Siirt'te de etkili olacak
Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sidar Aileleri Evlerinde Ziyaret Ediyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR