AK Parti Siirt Milletvekili Gül: Siirt için ciddi bir projemiz var, bunu müjdelemek istiyorum

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Siirt'te düzenlenen '100'üncü Yıl Tarımsal Projesi' kapsamında 100 bin fıstık fidesinin dağıtıldığı törende, Siirt'te Jeotermal sera bölgesini oluşturmak için çalışmalara başlanıldığını ifade etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, 2017 yılında Ilısu Barajı altında ve Artı Siirt’in gündeme getirdiği Sağlarca Kaplıcası ile ilgili açıklamada bulundu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Siirt’te daha önce de yapılması gündeme gelen jeotermal seracılığın yapılması için çalışmaların başlandığını belirten Gül,” Siirt için ciddi bir projemiz var. Bunu da müjdelemek istiyorum. Jeotermal sera bölgesini oluşturmak istiyoruz.” Dedi.

Tarım ve Orman Bakanı ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuşan Gül, “Tarım bakanı ile yaptığımız görüşmede, kendisinin özellikle benden istediği, siz bana 55 santigrat derece bir su temin edin, organize seracılık bölgesi bana ait. Bunu ben gerçekleştireceğim. Şuanda o çalışmayı başlattık. Ben kendimde jeoloji mühendisiyim, zemini iyi biliyorum ve allah’ın izniyle 60 derecenin üzerinde sıcak suyu yakalamayı düşünüyorum ve İnşallah her beraber de dua edin bu suyu sağlarız. Siirt’imize de böyle bir jeotermal sera bölgesini oluştururuz.” Şeklinde konuştu.

Siirt’ten çıkan sebze Siirt’e yetiyordu!

Ilısu baraj gölü ile sular altında kalan tarım alanlarından yetişen sebzenin Siirt’in ihtiyacını karşıladığını belirten Gül, “Siirtli kardeşlerim bunu çok iyi biliyor. Geçmişte, sadece bizim Botan Vadisi’nden çıkan sebze Siirt’e yetiyordu ve hatta Erzurum’a kadar gönderiyorduk.  İnşallah gelecekte biz bunu gene yakalamaya çalışacağız, bununla ilgili bir çalışmamız var.” Açıklamasında bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN