AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Olğaç: Üreten ve Kendi Kendine Yeten Bir Siirt İnşa Edeceğiz

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ekrem Olğaç, 'Güneş enerjisine dayalı üreten ve kendi kendine yeten bir Siirt inşa edeceğiz.' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

AK Parti Siirt Belediye Başkan Adayı Ekrem Olğaç, "Güneş enerjisine dayalı üreten ve kendi kendine yeten bir Siirt inşa edeceğiz." dedi.

Üretime yönelik birçok projelerinin olduğunu ve bunun başında da GES'in olduğunu belirten Olğaç, projenin altyapısını hazırladıklarını ve 1 Nisan itibariyle hayata geçirmeye başlayacaklarını ifade etti. 

Olğaç, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Üretime yönelik birçok projemiz var ama bunların başında Elektrik Üretim Tesisi var. Belediyemizin tüketmiş olduğu enerjiyi Güneş Enerjisi Santralleriyle karşılayıp ödediği enerji bedellerini yatırıma dönüştürmek için Güneş Enerjisi Santralleri (GES) kuracağız. Dersimizi çalıştık, aylık maliyetini biliyoruz. Kuracağımız bu GES ile tükettiğimiz enerjinin 3 katını üreteceğiz. Bu da belediyeyi büyük bir yükten alıp, kâr elde eden bir belediyeye dönüştürecek. Bu projede de imkanlar dahilinde birçok kişiye istihdam sağlayacağız."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • malik | 05 Mart 2024 17:35

    neden TARİH 1 nisan şakası gibi ? 5 yıldır neden yapılmadı ?

BUNLARA DA BAKIN