Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 7839 Personel Alımı Yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelindeki huzurevleri ve çocuk esirgeme kurumlarına büyük çapta personel alımı yapacağını duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak olan alımda, çeşitli pozisyonlar için 7839 yeni personel istihdam edilecek. 

Pozisyon Çeşitliliği ve Şartlar

Alım yapılacak pozisyonlar arasında destek personeli, aşçı, aşçı yardımcısı, temizlik personeli, şoför, yaşlı bakıcısı, çocuk bakıcısı, engelli bakıcısı, güvenlik görevlisi, büro personeli, tekniker, sağlık personeli, çocuk gelişimcisi, psikolog ve sosyal çalışmacı gibi çeşitli kadrolar bulunuyor. Adayların, başvurdukları pozisyon için gerekli eğitim düzeyinden mezun olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) belirli bir puan almış olmaları gerekiyor.

Başvuru Koşulları

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları ve belirlenen eğitim düzeyinde mezun olmaları gerekmektedir. Başvurular, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınacak ve süreç 11 Mart tarihinde sona erecektir. Bu süreçte, sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak ve daha önce 4/B maddesi kapsamında istihdam edilip sözleşmesi feshedilenlerin bir yıl bekleme şartını taşımamaları gerekiyor.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN