2023 SEÇİM SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL? Sandık görevlisi nasıl olunur, başvuru nereye ve ne zaman yapılır? Seçim sandık görevlisi olma şartları

Sandık görevlisi ücretleri ve başvurusu ile ilgili detaylar 14 Mayıs tarihine yaklaşırken merak konusu oldu. 14 Mayıs tarihinde Türkiye cumhurbaşkanı ve milletvekillerini belirlemek üzere sandık başına gidecek. Sandık görevlisi olmak isteyenlerin gözler ise sandık görevlisi başvurularına ve şartlarına çevrildi. Peki 2023 seçim sandık görevlisi olma şartları neler?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Sandık görevlisi ücretleri ne kadar 2023, şartlar neler? sorularının cevapları merak ediliyor. 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimde cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için oy kullanılacak. Seçim sandık görevlisi olmak isteyenler başvuru ve şartları araştırıyorlar. Peki seçim sandık görevlisi nasıl olunur, başvuru nasıl yapılır?

SANDIK GÖREVLİSİ OLMA ŞARTLARI

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına görevli seçilemezler.Sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında:Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak yer alıyor. Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak şartlar arasında. Ancak şartları için seçim kurullarının duyuruları takip edilmeli.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlçe seçim kurulları tarafından yayınlanan duyurulara göre seçim sandık görevlisi başvurusu yapılabilir. Sandık Görevlisi başvuruları genellikle seçimden önce birkaç ay içinde açılır. İki çeşit sandık görevlisi bulunuyor. İlki ise sandık kurulu görevlisidir. Devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK)tarafından belirlenir.İkinci kategorideki sandık görevlileri ise partilerin sandık görevlisidir. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ya yapılmaktadır. Partiler, sandık görevlisi olarak belirleyecekleri kişileri Yüksek Seçim Kurulu'na bildirir ve başvuru formu doldurulur. Sandık görevlisi başvurusu internet üzerinden alınmaz, başvuru için YSK'ya müracaat edilir. Siyasi parti üyeliği olanlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

14 Mayıs tarihinde 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi gerçekleştirilecek. Sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. 2019 seçimlerindeki ücretler şu şekilde olmuştu:

Başkan ve üyeler için 261,00 TL,
Siyasi Parti Temsilcileri için de 130,00 TL

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN