2020 BİLSEM Sınavına Siirt Mehmetçik İlkokulu Damga Vurdu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Mehmetçik İlkokulu 2-E Sınıfı öğrencileri, Bilim sanat sınavında üstün başarı göstererek, 21 öğrenci ile yazılı sınavı kazanarak ilk aşamayı geçmeyi başardı.

Daha önceki yıllarda kazandırdığı öğrenciler ile edindiği deneyim ile birlikte sınava yönelik kitap hazırlığı içerisinde bulunan öğretmen Sefa Tuaç, öğrencilerini özel olarak hazırladı.

Sınavda çıkacak konu başlıklarına göre öğrencilerini hazırlayan Tuaç, örnek sorular ve kaynaklar ile öğrencilerini 2020 Bilsem Sınavına dolu dolu hazırladı.

Bunun sonucunda 28 dalda öğrencileri mülakata girmeyi hak kazandı.

BİLSEM NEDİR?


Bilsem’in açılımı, Bilim ve Sanat Merkezleri’dir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem’e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.
Bilsem’in amacı: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel özelliklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN