14 aydır karantinada olan adam 80. kez pozitif çıktı

İstanbul'da yaşayan lösemi hastası Muzaffer Kayasan, koronavirüse yakalanmasının ardından testi 80 kez pozitif çıktı. Kayasan'ın sağlık durumunu değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, bu tür vakalara çok sık rastlanılmadığını, bağışıklığı baskılayan ilaçlar ve durumlardan kaynaklı olabileceğini belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İstanbul'da yaşayan 56 yaşındaki Muzaffer Kayasan , bundan 3 yıl önce lösemi nedeniyle kemik iliği nakli oldu.

Tedavisi nedeniyle sürekli bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanmak zorunda kalan Kayasan, Kasım 2020'de koronavirüse yakalandı.

Hastalığı atlatan ancak PCR testi 14 aydır negatife dönmeyen Kayasan'ın durumu, doktorları tarafından yakından izleniyor.

Kayasan, varyant açısından da sürekli takip altında tutulduğunu söyleyerek, "Varyant yok ama PCR testim hala pozitif. Lösemiyle ilgili olduğunu söylüyor doktorlarım” dedi.

'Psikolojik olarak bitmiş durumdayım'

14 aydır hastanede ve evinde karantinada olduğunu söyleyen Kayasan, "Psikolojik olarak bitmiş durumdayım. Lösemi olduğum için bağışıklık sistemimin çok zayıf olduğunu, bu nedenle pozitif çıktığımı aslında Kovid olmadığımı söylüyorlar. Yani Kovid'im ama değilim” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN