100 il 1000 ilçe teklifine yeşil ışık! Siirt'in de en ünlü beldesi ilçe olacak mı? İşte konuşulan yol haritası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyetin 100. yılı olması nedediyle söylediği '100 il, bin ilçe' teklifi karşılık buldu. Cumhur İttifakı'nın masaya yatıracağı öneri için izlenecek yol haritası belli oldu. Siirt'in de bir beldesi ilçe olma yolunda büyük aşama kaydetti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle daha önce de "100 il, bin ilçe" teklifinde bulunmuştu. Bu açıklama AK Parti tarafından anlamlı bulunmuştu.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani (Ziyaret) beldesinin de ilçe olması bekleniyor. 

Edinilen bilgilere göre, Bahçeli ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan ikili görüşmelerinde bu konuyu gündeme alırlarsa; Cumhur İttifakı'nın bu konuyu masaya yatırabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Hatta il ve ilçe olmak isteyen bölgeleri küstürmemek adına sürecin planlamasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılması daha uygun olarak konuşuluyor.

AK Parti MYK'sında da bu konu gündeme gelmiş ve bazı çalışmalar yapılmıştı. Ve bu düzenleme için kriterlerin belirlenmesi hususunda bir çalışma yapılması gündeme gelmişti. Çünkü bu kriterlerin belirlenmesinin siyasiler üzerindeki baskıyı da azaltacağı düşünülmüştü.

CUMHUR İTTİFAKI KONUYU MASAYA YATIRABİLİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan ikili görüşmelerinde bu konuyu gündeme alırlarsa; Cumhur İttifakı'nın bu konuyu masaya yatırabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Hatta il ve ilçe olmak isteyen bölgeleri küstürmemek adına sürecin planlamasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılmasının daha uygun olacağı konuşuluyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN