Siirt'te İş Bulamayan Genç Bakın Hangi Yola Başvurdu!

Siirt'te aylardır işsiz olan 26 yaşındaki Sabri Eşin, kentin farklı noktalarına A4 kâğıdına bastırdığı iş arıyorum ilanları yapıştırarak  yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Aylardır işsiz olduğunu belirten Sabri Eşin, “İş bulabilmek için A4 kâğıdına ismimi, telefon numaramı ve iş istediğimi yazarak şehrin en işlek noktalarına yapıştırmak aklıma geldi ve o gün şehrin birçok noktasına asmaya başladım.” dedi.

“Siirt’te kapı kapı dolaşarak iş aradım ama ne yazık ki iş bulamadım.” Diyen Eşin, "1 yıllık evliyim ve yaklaşık 1 ay sonra bir çocuğum dünyaya gelecek. İşsizim iş arıyorum, Siirt’te kapı kapı dolaşarak iş aradım ama ne yazık ki iş bulamadım. Gittiğim her kapıda cv bıraktım ve sizlere geri dönüş sağalayacağız dediler ama hiç kimse geri dönüş sağlamadı. Ben de artık son noktaya geldim. Bir gün eve giderken kırtasiyenin önünden geçerken bu bir A4 kâğıdına ismimi, telefon numaramı ve iş istediğimi yazarak şehrin en işlek noktalarına yapıştırmak aklıma geldi ve o gün şehrin birçok noktasına asmaya başladım.” İfadesini kullandı.

“Siirt’te Köle Arıyorlar”

Yaptığı iş ilanlarından sonra geri dönüşlerin olduğunu belirten Eşin, “Yaptığım olaydan sonra beni birçok kişi aradı. Bazıları ramazandan sonra yüz yüze görüşmeyi teklif etti sağ olsunlar bazıları da ne yazık ki gülünç olan fiyat karşılığında çalışmamı istedi. Aylık 1500 TL’ye iş teklifinde bulunan oldu” dedi.

“Verilen Maaşlar Öğrencinin Harçlığına Yetmez”

“İş görüşmelerinde verilen tekliflerin normal bir öğrencinin yol masrafı ve harçlığına yetmez iken ben bir evi bu ücretle nasıl geçindirebilirim ki.” Diyen Eşin, “Ama gittiğim birçok iş yerinde bu fiyatları veren iş insanlarının bahanesi Siirt şartlarında bu fiyatı veriyoruz demeleriydi. Ben de şundan çok rahatsız oluyorum Siirt halkını köleleştirmeye çalışıyor iş insanları. Biz sabah 8’den akşam 19:00 veya 20:00’a kadar çalışmamızın karşılığı 1500 Türk Lirası olmaması gerekiyor.  Kendileri kat kat kazanırken bize bir damla vermeleri zoruma gidiyor. Ben temizlikten tutun her şeyi yaparım yeter ki evime kendi emeğimle ekmek götüreyim.” Açıklamasında bulundu.

“Kesilen doğalgazımı borç alaraktan açtırdım “

Ay sonunu getiremediğim için ay sonunu düşünemiyorum” ifadesinde bulunan eşin, “Bırakın poşeti doldurmayı boş verin ben kesilen doğalgazımı borç alaraktan açtırdım. Ödeyemediğim için ne yazık ki kışın ortasında doğalgazım kesildi. Bu anlamda ay sonunu kara kara düşünür oldum. Geçmişte çalıştığım birikimimi harcıyorduk ama o da bitti artık ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Son noktaya geldim, ya memleketi terk edeceğim iş bulmak için ya da yurt dışına gitmek için yol arayacağım. Çünkü evime ekmek götüremiyorum." ded

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Vedat | 24 Şubat 2023 18:07

    Eee devamı yokmu bunun yurtdisinami gitti nenyapti iş buldumu öylece haber birakilmaz

BUNLARA DA BAKIN