Zamlar Peynir Yapımında Kullanılan 'Sirik' Otunu da Vurdu

Siirt yöresine ait peynir yapımında kullanılan ve halk arasında 'Sirik' olarak bilinen doğal yayla peynir otu piyasaya çıktı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt yöresine ait peynir yapımında kullanılan ve halk dilinde ’Sirik’ otu olarak bilinen doğal yayla peynir otu da zamlardan nasibini aldı.

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemekare Yaylası’nda yüksek kesimlerde yetişen köylüler tarafından toplanan doğal ot, Aydınlar Caddesi’nde ve Helvacılar Çarşısı'nda seyyar satıcılar tarafından satılmaya  başlandı.

Köylüler tarafından Çemekare Yaylası’nda yüksek kesimlerimde toplanan doğal yayla otu Siirt'te geçen yıla oranla zamlı bir şekilde olmasına rağmen alıcı buluyor.

Köylülerden aldıkları doğal yayla otunu satan seyyar satıcılardan Zeki Elçicek, bu dönemde oldukça rağbet gören ve yerel tabirle ’Sirik’ denilen otun akaryakıta gelen zamlardan dolayı fiyatının yüzde 80 arttığını belirtti.

Vatandaşlar tarafından rağbet gören sirik otunun kilosu 30 ile35  liradan satıldığını ifade eden Elçicek, "Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle sirik otuna da zam geldi. Geçen yıl 20 liradan sattığımız ot bu sene 35 liraya yükseldi." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN