YKS Ek Tercih İşlemleri Başladı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlk tercih sürecinde üniversite programların yerleşemeyen adaylar YKS ek tercihlerini 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında yapacaklar.

YKS ek tercih başvurusu ÖSYM'nin AİS ekranından aday T.C kimlik numarası ile alınacak. Üniversite YKS ek tercihleri 20 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da başladı.

YKS ikinci tercihleri 20 Eylül saat 10.00'da başladı ve 23 Eylül saat 23.59'da sona erecek. ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmede, "Ek yerleştirme işlemleri, 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2021-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

YKS ek tercih ekranı ÖSYM'nin AİS ekranında olacak. Tercihler başladığı zaman başvurularınızı aşağıdaki ekrandan yapabilirsiniz.

YKS EK TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR? 

Ek yerleştirme ücreti 25,00 TL'dir. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN