Yıllardır Beklenen Oldu! Siirt Pervari Yolunun Temeli Atıldı

Siirt'in en büyük sorunlarından biri olan Siirt Pervari Karayolu'nun temel atma töreni düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla Siirt - Pervari yolunun temel atma töreni düzenlendi.

Siirt - Pervari yolu temel atma töreninde konuşan Karayolları Genel Müdürü  Abdulkadir Uraoğlu, "Siirt Pervari Yolu 5.2 Kilometre bütümlü sıcak karışım kaplamalı, 58.6 kilometresi satik kaplamalı olmak üzere toplam 63.8 kilometre uzunluğunda tek yol standardında projelendirilerek yapım çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Mevcut yolların standartlarını yükselterek,  trafik akışını rahatlatacak proje kapsamında toplam 666 metre uzunluğunda 2 adet viyadük ve toplam 500 metre uzunluğunda 10 adet köprü inşa edilecek." dedi.

Yıllardır Beklenen Oldu! Siirt Pervari Yolunun Temeli Atıldı

Ardından söz alan AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören,  Siirt Merkezi Şirvana, Pervari'ye, Bitlis'e Şırnak'a,Van'a ve oradan da inşallah İrana'a bağlayacak olan ve yüz yılın projesi diyebileceğimiz Siirt'in en büyük yatırı pervari temel atma töreninni gerçekleştiriyoruz. Siirt'e çok büyük yatırımlar aldık. Çok güzel İşler yaptık, Hiç kimsenin aklına gelmeyecek projelere imza atmaya devam ediyoruz.  Bu açıdan bu projelerde emeği geçen başka Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve eşlerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ve bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Yıllardır Beklenen Oldu! Siirt Pervari Yolunun Temeli Atıldı

Daha sonra söz alan Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'da  Bugün huzur ve kültür kenti Siirt için müstesna bir gün. Siirtli vatandaşlarımızın yüzü bugün farklı gülüyor, geleceğe olan ümitleri her zamankinden daha kuvvetli. Sevincimizin nedeni Sayın Bakanlarımızın bugün ilimize teşrif ederek, bizleri onurlandırması, büyük bir stratejik öneme sahip bu anlamlı yatırımın temelini atmalarıdır. " dedi.

"İşte bugün de ilimiz ve bölgemiz için büyük bir stratejik önem taşıyan Siirt-Şirvan- Pervari karayolunun modern yüksek standartlarda iyileştirmesi için tarihi bir güne hep birlikte şahit ediyoruz." diyen HAcıbektaşoğlu sözlerini şu şekilde sürdüdü:

"Siirt’’in ve Pervari ilçemizin çehresini değiştirecek, medeniyetin en önemli göstergelerinden olan bu yolda yoğun bir araç trafiği yaşanmaktadır. Zaman zaman trafik kazalarının da yaşandığı bu yol tamamlandığında, vatandaşlarımız yüksek standartta, modern, keyifli ve güvenli bir yolculuk yapacaklardır. Bu yol, tüm Siirtlileri ve bölge halkının da en önemli beklentisidir. Vefalı Siirt halkı yapılan bu hizmetleri her daim hayırla yâd edecektir.

Yıllardır Beklenen Oldu! Siirt Pervari Yolunun Temeli Atıldı

Ayrıca  bu yol ilimizi, Van, Şırnak ve Bitlis illerine bağlanmasıyla birlikte ilimizin sosyo-ekonomik gelişimi ve kalkınmasında önemli bir itici güç olacak, kentin ekonomisine büyük bir katma değer katacaktır.

Sayın Bakanım bu yolun yatırım programına alınmasında ve bütün aşamalarında gösterdiğiniz yakın ilgi ve desteklerinizden dolayı Zatı-ı Alinize şahsım ve Siirt Halkı adına şükranlarımı arz ederim.

Hedefimiz; Huzur ve güven ortamında, ilimizi bulunduğu yerden daha ileriye götürmek, Hizmetin en güzeline layık olan değerli Siirt halkına da daha iyi bir yaşam kalitesi sunacak ortamı hazırlamak ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir. El ele ve gönül gönülle bu hedefe doğru yürümek en önemli gücümüzdür. 

Sözlerime son verirken, bizlere her zaman destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Edoğan’a,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Siirt Ak Parti Milletvekilimiz Sayın Osman Ören’e, Ak Parti İl Başkanı Sayın Ekrem Olgaç’a, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara Siirt halkı adına teşekkür ediyorum.

Bu duygularımla sözlerime son verirken, ilimize teşrif eden Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi arz ediyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum."

"Bir yılda 82 milyon lira tasarruf sağlayacağız"

En son söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Siirt-Pervari Yolu'na ilişkin, proje kapsamında, toplam uzunluğu 666 metreyi bulan 2 viyadük ile yine toplam uzunluğu 500 metre olan 10 köprünün yer aldığını belirterek, "2025 yılında hizmete açılmasıyla bir yılda zamandan ve akaryakıttan toplamda 82 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Projemizle 4 bin 136 ton egzoz emisyonundan kurtulmuş olacağız." dedi.

 

Karaismailığlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Siirt genelinde devam eden 8 ayrı kara yolu projemizin toplam bedeli 8 milyar liraya ulaşmakta. Bugün temelini atmakta olduğumuz Siirt-Pervari kara yolu da bu önemli yatırımlarımızdan birisi. 15 Ağustos 2022'de yapımına başladığımız projemizin uzunluğu 64 kilometredir. Proje kapsamında toplam uzunluğu 666 metreyi bulan 2 viyadük ile yine toplam uzunluğu 500 metre olan 10 köprü yer almaktadır. Siirt-Pervari yolumuzun tamamlanmasıyla yolun fiziksel standartlarını yükselterek, daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacağız. Mevcut yola göre de yol mesafesi yaklaşık 8 kilometre kısalacak. Siirt Organize Sanayi Bölgesine ulaşımı sağlayacak yol ile birlikte değişen güzergah üzerindeki bölgelerde, ekonomik ve sosyo-kültürel yönden oldukça canlanma olacaktır. Başta Siirt fıstığı olmak üzere bölgede yetişen tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışına nakli de kolaylaşacaktır. Yol projemiz, ayrıca terörle mücadele faaliyetlerimize de lojistik destek sağlayacaktır. Projemizin 2025 yılında hizmete açılmasıyla birlikte bir yılda zamandan ve akaryakıttan toplamda 82 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Yol projemizle, 4 bin 136 ton egzoz emisyonundan kurtulmuş olacağız."

Bu proje ile Siirt il sınırlarında yapımı devam eden 18 kilometrelik Eruh Belediyesi'ne ait şehir içi yollarının toprak ve sanat işlerini de bu yıl tamamlayacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, 45 kilometrelik Eruh- Fındık Yolu'nu, 24,4 kilometrelik Siirt-Kurtalan bölünmüş yol ile birlikte 15 kilometrelik Batman-Beşiri-Kurtalan Yolu'nu ve 57 kilometrelik Siirt-Eruh Yolu'nu da 2023 yılında hizmete açmayı hedeflediklerini belirtti.

Karaismailoğlu, uzunluğu 23 kilometre olan Kozluk-Baykan ve 18 kilometrelik Şırnak-Pervari-Narlı ayrımı yollarda da çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

- "Ülkemizin her karış vatan toprağına hizmetlerimizle mührümüzü vurduk"

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." düsturu ile nice yatırım ve dev projelerin AK Parti döneminde hayata geçtiğine işaret eden Karaismailoğlu, Ekonomi alanında Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdıklarını ifade etti.

Karaismailoğlu, 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracat miktarını, 2021 yılında yeni bir rekor kırarak 225 milyar dolara çıkardıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet tarihinde ilk defa dünya ticaret hacminden aldığımız pay yüzde 1'in üzerine çıkmıştır. 2022 yılı ihracat hedefimizi 250 milyar dolar olarak belirledik. Salgın döneminde G20 ülkeleri arasında en hızlı toparlanan ülkelerin başında olduk. 100 yılda yapılmayan yatırımları 20 yıla sığdırdık. En önemlisi AK Parti ile demokrasi güç kazandı ve devlet milleti ile kaynaştı. Türkiye'nin ayağına vurulmuş prangaları kırdık. Terör örgütleri, askeri darbeler, statükocu vesayet ve bürokrasi ile yıllarca ülkemizin gelişmesini, büyümesini, dünyada hak ettiği yeri almasını maalesef sabote ettiler. Yıllar boyunca ülkemizde kadınlarımız başörtülü, başörtüsüz diye ayrımcılığa uğradı. Cumhurbaşkanı'mıza Siirt'teki bir konuşması ile cezaevinin yolunu gösterdiler. Tüm bu adaletsizlik ve haksızlıklara rağmen Cumhurbaşkanımız o dönemde yine Siirt'ten milletvekili seçilerek kutlu davasına sahip çıktı ve bu davanın en öndeki lideri oldu. AK Parti'yi sizler yani milletimiz kurdu. Partimiz hiçbir zaman millete sırtını dönmedi. Milleti dinledik, milletin istediği ne varsa yapmak üzere var gücümüzle çalıştık. Son 20 yılda ülkemizin her karış vatan toprağına hizmetlerimizle mührümüzü vurduk."

Siirt eski polis okulu kavşağında düzenlenen temel atma törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraoğlu, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olgaç, MHP Siirt İl Başkanı Fatih Cantürk, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Eruh Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, kurum müdürleri ve vatamdaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN