Siirt İl Millli Eğitim Müdürü Edip: Okul Öncesi Eğitim Kritik Bir Öneme Sahip

Siirt İl Milli eğitim Müdürü Deniz Edip, 'okul öncesi okullaşma oranında çok önemli bir iyileşme sağlayacağız.' açıklamasında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te, 5 yaş grubundaki okulöncesi okullaşma oranı %99,41'e yükseldiğini söyleyen Siirt İlş Milli eğitim Müdürü DEniz Edip, "İlimizdeki okul öncesi okullaşma oranının sene sonunda %100’e çıkarma hedefindeyiz" ifadelerini kullandu.

"Öğrenciler arasındaki başarı farklarını azaltmada okul öncesi eğitim kritik bir öneme sahip" diyen Edip, "Yapılan bilimsel çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocukların, okul başarısı ve okula devam oranında doğrudan olumlu etkilerini ortaya koyuyor. Bu bağlamda eğitime erişimde tüm kademeler arasında okul öncesine çok daha büyük önem arz ediyor." dedi.

Edip son olarak şunları söyledi:

"Yeni yaptığımız anasınıfları ile okul öncesi okullaşma oranını %93’ten %99,41’e çıkarttık. Tabi bu rakam öncelikli olan 5 yaş grupları için, ancak okul öncesinde 3-5 yaş grubundaki okullaşma oranının da yükseltilmesi için yeni yatırımlar ve farkındalık çalışmaları yaparak çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarla ilimizde okul öncesi okullaşma oranında çok önemli bir iyileşme sağlayacağız." diye konuştu."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN