Vali Kızılkaya, İl Jandarma Komutanlığında İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ’ten Komutanlığın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Kızılkaya, tören mangasını selamlayarak, Jandarma Teşkilatı'na görevinde başarılar diledi.

Vali Kızılkaya daha sonra İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli (40) Güvenlik Korucusuna AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen (9) haftalık 'Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi' ve (210) Güvenlik Korucusuna sağlanan (1) günlük 'Yerel Destek Eğitimi' hakkında bilgi aldı.

Güvenlik korucularının güvenlik güçlerimizle omuz omuza terörle mücadelede önemli kahramanlıklar yaptığına vurgu yapan Vali Kızılkaya, AFAD personeli tarafından arama kurtarma faaliyetinde kullanılan malzemeler ile Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı personeli tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanları tespit etmede kullanılan "Yeraltı Görüntüleme Cihazı" ve "Yılan Kamera" arama/kurtarma malzemelerini inceledi. Yetkililerden bilgi aldı.

Vali Kızılkaya daha sonra Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda 'Dadaşlar Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ‘ten Şehitlik anıtı ile ilgili bilgi aldı. Cuma namazını İl Jandarma Komutanlığı Şehitler Camisinde eda eden Vali Kızılkaya kahraman Mehmetçiklerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Vali Kızılkaya, Jandarma personeli ile bir süre sohbet etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN