Ümraniye'de işlenen Siirtli Cenk Çelik cinayeti soruşturmasında 'Baygaralar Grubu'na operasyon!

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında çektiği videolar ile bilinen SiirtliCenk Çelik'in Ümraniye'de silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Adana'da 'Baygaralar Grubu' olarak bilinen suç örgütüne yapılan operasyonda 15 kişi tutuklandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul Ümraniye'de silahlı saldırı sonrasında hastanede hayatını kaybeden Siirtli İş İnsanı Cenk Çelik'in öldürülmesine ilişkin cinayeti azmettiren ve organizasyona dahil olduğu tespit edilen Adana'daki bir suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 15'inin tutuklandığını bildirdi.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ 19 EYLÜL'DE TUTUKLANDI

EGM'nin yazılı açıklamasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 17 Eylül'de Ümraniye'de Cenk Çelik'in öldürülmesi olayının şüphelisi Özgür B'nin 19 Eylül'de yakalanarak tutuklandığı hatırlatıldı.

"BAYGARALAR" İSİMLİ ÖRGÜTE OPERASYON

Olayla ilgili soruşturma kapsamında, cinayeti azmettiren ve organizasyona dahil olduğu tespit edilen "Baygaralar" isimli organize suç örgütüne yönelik 4 Kasım'da Adana'da operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, 20 kişinin gözaltına alındığı, aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 288 değişik çap ve modelde fişek, 4.366 gram kokain, 770 gram esrar, bir likit esrar, 10 bin 620 dolar ve 42 bin 870 lira ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, adliyeye sevk edilen 20 kişiden 15'inin tutuklandığı, 5'i hakkında ise adli kontrol kararı uygulandığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'e yönelik tehdit videoları yayınlayan Cenk Çelik, İstanbul Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış ve günler boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN