Bursa'da feci olay! Bir evde çıkan yangında 8'i çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi

Bursa'da 4 katlı binanın 2'nci katında sobadan çıkan yangında Suriye uyruklu anne Amina ile yaşları 1- 11 arasında değişen 6 çocuğu ve 2 yeğeni hayatını kaybetti, 1'i çocuk 4 kişi de dumandan etkilendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Bina çok büyük bir yangına maruz kalmamış. Büyük insan olsaydı kokuyu alırdı belki kaçardı ama işte 1 yaş ile 11 yaş arası çocuklar muhtemelen de uyku saati olduğu için hareket dahi edememiş' açıklamasını yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Türkiye güne korkunç bir faciayla uyandı. Bursa'da bir evde çıkan yangında 8'i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Kahreden olayın yaşandığı bölgeye giden Bursa Valisi Yakup Canbolat, Değirmenönü Mahallesi'nde, kentte geçici koruma kapsamında ikamet eden Suriyeli ailenin kaldığı evde çıkan yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

VALİ CANBOLAT: İÇERİDEKİ TABLO ÜZÜCÜ

Canbolat, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, acı bir olay yaşandığını söyledi. Dört katlı binanın dükkanların üstündeki ilk katında 23.52'de itfaiyeye yangın ihbarının geldiğini belirten Canbolat, şöyle devam etti;

"İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor ama maalesef ki yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikaten üzdü. İçeride 9 ceset var. Bunların 8'i çocuk, biri anne. 8 çocuktan 6'sı buradaki aileye ait, ikisinin ise yeğenleri olduğunu tespit ettik.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN