Türkiye'de 2022'de toplam kaç araç satıldığı açıklandı

Türkiye'de 2022'de toplam kaç araç satıldığı açıklandı. Bu veriler arasında otomobil yanında hafif ticari araç satışları da yer alıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

AjansOtomobil tarafından aktarıldığı kadarıyla Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), 2022 yılında Türkiye’de toplam 783.283 adet otomobil ve hafif ticari araç satışının gerçekleştiğini duyurdu. Binek otomobil pazarı geride bıraktığımız yılda 592.660 adet oldu. ODMD’nin verilerine göre 2022 yılının en hızlı büyüyen hafif ticari araç markası Renault, en hızlı büyüyen otomobil markası ise Cupra oldu. Bahadır Bektaş’e göre 2022’nin en çok satılan hafif ticari araç modeli Ford Courier, en çok satılan otomobil modeli ise geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi yine Fiat Egea oldu. Egea çok uzun zamandır liderliği kimseye bırakmıyor, bunun aşırı yüksek fiyatlara rağmen 2023 yılında da değişmesi pek beklenmiyor.

Otomobil pazarıyla alakalı bundan önce bir ÖTV haberi ses getirmişti. Kaçıranlar için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz yılın sonunda sık sık gündeme gelen “otomobilde ÖTV indirimi olacak” iddialarına son noktayı koymuş, bir açıklama yaparak vergide indirim yok sadece “matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz” demişti. Bakan daha sonra bir kez daha otomobillerden alınan ÖTV odağında bir açıklama yapmış, “ÖTV indirimi şu anda söz konusu değil. Araçların zor bulunduğu bir dönemde ÖTV indirimi olmaz. Bu konuda herhangi bir çalışma olmayacak” demişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün benzer açıklamayı bir kez daha yaptı. NTV’de yer alan haber üzerinden öğrendiğimiz kadarıyla otomotivde ÖTV indiriminin gündemde olmadığını kaydeden Nebati, “Bu konuyu kim yayıyor anlamış değilim. Araç piyasası oldukça canlı, talepte herhangi bir sıkıntı yok, arzda sıkıntı var. Otomotiv sektörü öncelikle arzı artırsın” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN