Tost Peyniri Diye Sakın Zehir Almayın!

Taklit peynirlere karşı tüketicilere kritik uyarılar yapıldı. Çeşit sayısının fazla olmasının denetimi de zorlaştırdığını, peynirdeki tağşiş ve taklit miktarının azımsanmayacak derecede olduğunu söyleyen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, bu ürünlerde koruyucu katkı maddesi kullanıldığını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, peynirde çok fazla çeşit bulunmasının taklit ve tağşişin boyutlarını artırdığını bildirdi.

Sayısı fazla olan ürünün denetiminin de güç olduğunu söyleyen Bayraktar, 4 kata varan fiyat artışının tüketicinin alım gücünü azalttığını bildirdi.

Peynir üretiminde haksız kazanç sağlamak ve birim maliyeti düşürmek için süt yağı haricinde yağ kullanıldığını kaydeden Bayraktar, koyun ve keçi peynirlerine ise inek sütü karıştırıldığını bildirdi.

İZİN VERİLENDEN FAZLA KORUYUCU MADDE KULLANILIYOR

Ürünün yapısını sertleştirmek için nişasta, küf ve maya oluşumunu engellemek için ise izin verilenden fazla natamisin(koruyucu katkı baddesi) kullanıldığını söyledi.

TOST PEYNİRİ DİYE ALDIĞINIZ PEYNİRLERE DİKKAT

Piyasada tost peyniri, üçgen peynir, kahvaltılık peynir gibi eritme peynirlerin sorunu daha da önemli hale getirdiğinin altını çizen Bayraktar, “Bu peynirler birçok peynir çeşidinin süt tozu ve tereyağı bazlı süt ürünlerinin ve homojenliği sağlayıcı kimyasal maddelerin karıştırılması ile yüksek sıcaklıklarda işlenerek elde edildiği için tağşişe en açık ürünlerdir. Ne yazık ki tüketicilerimizin bütün tağşiş ve taklitleri fark etmesi de mümkün değildir. Halk sağlığını tehdit eden bu konuda kontrol ve denetimlerin sıkılaştırılarak, taklit ve tağşişe yeltenenlere müsaade edilmemesi gerekiyor. Tüketicilerimizin de ürünleri ambalajlı ve etiketli, güvendikleri markalardan almaları yararlarına olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN