SMMM SİİRT İl Temsilcisi Kamil Aparı: 'Siirt'in Yatırım Sorunu Yok, Yatırımların Çalışmama Sorunu Var'

Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası Siirt İl Temsilcisi Kamil Aparı, Siirt'te yatırım ve istihdam alanların karmaşık bir hal aldığını belirterek, ' Siirt'te Yatırım Sorunu Yok, Yatırımların Çalışmama Sorunu Var' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler SMMM Bölge Odası Siirt İl Temsilcisi Kamil Aparı, “Siirt’in yatırım sorunu yok, yapılan yatırımların çalışmama sorunu var. Memleketimizin ekonomisi, gelişi güzel şahsi projelerle yatırım yapılmakta ve çok karmaşık bir yatırımlarla karşı karşıya ilimiz. Hangi sektör çalışıyor veya hangi sektör çalışmaz diye projeler yürütülmüyor. Siirt’in 50 veya 100 yıllık bir yatırım programına ihtiyaç vardır. Memleketimizin iklim ve coğrafi yapısı, uzaklık noktası, örf, adet, gelenek ve göreneklere göre projelerin hazırlanması gerekir. Halkın çoğunluğuna hitap eden yatırımların ve projelerin hazırlanıp, faaliyete geçirilmesi gerekir. 

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri, bölgesel refah uçurumudur. Bazı illerde tek kuruş yatırım yapılmazken, bazı illere rekor yatırımlar yapılmaktadır. Bu durum, ülkenin kalkınmasına ve eksik kalan illere negatif olarak yansır. Yatırımcının da kazancı yüksek olan illere kaymasına sebep olur. Allah’a şükürler olsun Siirt’te yatırım yapılmaktadır. Bu konuda şanslı iliz. Fakat yatırımın sürekliliği, iş hacmini büyütmek ve iş istihdamın çoğalması önemlidir. Devletimizin mevcut teşvik ve desteklerini gören illerden biriyiz. Devletimizin ilimizde yatırımcıya verdiği katkı oranı yüzde 50 ve yüzde 60 civarındadır. Bu sebeple özel sektör odaklı ve yeni bir  destek ve büyüme modeli uygulanmalıdır” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN