Siirt Üniversitesi BESYO Parkurunda Siirtli Genç Kız Rekor Kırdı!

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girebilmek için özel yetenek sınavına giren Judo Milli Sporcusu Siirtli Esma Savun, kadın sporcular arasında tüm zamanların en iyi derecesini alarak Siirt Üniversitesi BESYO bölümüne yerleşti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt'te HEDEF BESYO Akademi ile hazırlandığı sınava giren18 yaşındaki Esma Savun, Siirt Üniversitesi kadın sporcu rekoru kırarak BESYO bölümüne yerleşti.

Siirt Üniversitesi BESYO sınavına giren 600 kadın arasında 35.68 saniye ile rekor kıran Esma Savun, toplamda 2000 kişinin katıldığı özel yetenek sınavında Geçerli Kordinasyon Puanı 100 olarakta tüm erkek ve kadın sporcuları geri de bırakarak, bu yıl sınava girenler arasında en iyi puanı aldı.

Siirt Üniversitesi BESYO Parkurunda Siirtli Genç Kız Rekor Kırdı!

Artı Siirt Muhabirine konuşan Savun, "Milli sporcu olmama rağmen besyo antrenmanlarini hiç kaçırmadım. Hedefime varmak için aralıksız antrenmanlara gittim. Yerleşecegimi kazanacağımı biliyordum yine de basite almadım sonuç olarak kadınlarda rekor geldi. Antrenmanlarda attığım denemelerde de hep rekor bandındaydım sınav ambinansı heyecanı farklı olduğu için orada soğukkanlı bir şekilde attığım antrenmanlara da güvendiğim için parkur rekoru kırdım. Şimdiye kadar beni milli takım seviyesine kadar taşıyan emek veren judo antrenörüm Selami Ünal ve Siirt Gençlik Spor Şube müdürümüz Levent Obuz'e teşekkür ü bir borç biliriz" açıklamasında bulundu.

 

Siirt Üniversitesi BESYO Parkurunda Siirtli Genç Kız Rekor Kırdı!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN