Siirt'te Yıkılan Okulların Son Durumu Ne, Binalar Depreme Ne Kadar Dayanaklı? İl Milli Eğitim Müdürü Edip Açıkladı

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Artı Siirt Haber Ajansı'na kentte yıkılan okulların son durumu ve depreme dayanıklık durumları hakkında açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kent genelinde ihtiyaca cevap vermediği ve depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılan okulların yapımına devam ettiğini bildiren Edip, okulların yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacağını belirtti. 

Okulların inşaatında incelemede bulunan Edip, okulların temelini, kullanılan malzemeleri yakından takip ediyor.

Artı Siirt'e açıklamada bulunan Edip, şöyle konuştu:

"Şu anda incelemede bulunduğumuz Şehit Polis Hayrettin Şişman ilk ve ortaokuku 32 derslik ama 40 derslik olarak hizmet vereceğiz. İçinde konferans salonu olacak, kütüphanesi,  laboratuvarlarıyla birlikte çok ciddi bir yatırım. Yapımında birebir takip ettim temelinden şu anki sürece kadar. Zaten okullar sağlam yapılıyor. Allah'a şükür deprem bölgesinde hiçbir okul yıkılmamış çatlamamış bile. Bu da milli eğitim okullarının dönüşümlerinin ne kadar isabetli olduğu. Bunları yıkarken zaten o niyetle yıkmıştık. Eskimiş eski okullar artık yani uygulama konusunda bir öğrencinin bir çocuğun zarar gelirse diye eski tüm okulları yıkmıştık. Eskidiği ve küçük oldukları için çünkü çok yoğun bir öğrenci var burada."

Siirt'te Yıkılan Okulların Son Durumu Ne, Binalar Depreme Ne Kadar Dayanaklı? İl Milli Eğitim Müdürü Edip Açıkladı

Okullarımız Deprem Yönetmeliğine Göre Yapılıyor

Edip, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıktığımız okulları Eylül ayına yetiştireceğiz inşallah. Fevzi Çakmak, Polis Hayrettin Şişman, Gazi, İmam Hatip ve diğer okulların tamamı biz inşallah eylül aynına yetiştireceğiz. Deprem yönetmenliğine göre yapılıyor okullarımız. Beton kalitesinden de demir kalitesinden de hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Dediğim gibi temelinden şu anki sürece kadar hep gelip kontrol ettik. Öğrencilerimizin hayatı söz konusu olduğu için okulların sağlamlığından hiçbir şekilde taviz vermedik vermeyeceğiz."

Siirt'te Yıkılan Okulların Son Durumu Ne, Binalar Depreme Ne Kadar Dayanaklı? İl Milli Eğitim Müdürü Edip Açıkladı

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin Gözcü | 16 Şubat 2023 12:04

    Şimdiden uyariyorum eski egitim fakültesi bitişiğinde yapılan meb bagli okul saglam degildir duvarlar betonu kullanilan demir vs derhal iyi bir denetim yapilmali sayin vali sayin meb muduru belediye ve denetim şirketleri lutfen bu denetimi yapin üç müteahhit degisti diyorlar şüpheleri giderin

BUNLARA DA BAKIN