Siirt'te Tahliye Edilen Binada 30 Aile Mağdur Oldu! Yetkililerden Çare Bekliyorlar

Siirt il merkezinde yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilen binada yaşayan 30 aile mağdur oldu, aileler yetkililerden acil çözüm bekliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonrası, Siirt eski Atatürk Anadolu Lisesi karşısında bulunan apartman tahliye edildi. 30 ailenin yaşadığı binanın tahliye edilmesiyle, 250'ye yakın vatandaş muallakta kaldı. 
Elektrik ve doğal gaz akışı kesilen binada sadece eşyaların taşınmasına izin verildiği belirtildi. 

Konuyla ilgili Artı Siirt'e açıklamada bulunan apartman sakinlerinden Yasin Diriarın, depremin ilk gününden itibaren evlerinin boşaltıldığını ve henüz kendileri adına bir sorunun çözülmediğini söyledi. 

Diriarın, ifadesinde şu açıklamalarda bulundu:

"Depremin ikinci günü yetkililer apartmanımızı kapattı. Yetkililerden bir haber de gelmedi. Nereye başvursak, kurum ve kurum müdürlerine gittik. Kimseden bir haber gelmedi bize. Sadece Bayındırlık Müdürü geldi buraya. Sağ olsun bize yardımcı oldu. Apartmanla ilgili bir sıkıntının olmadığını söyledi. Ama hiç kimseden bir haber gelmiyor. Yani evimizde ne elektriğimiz ne de doğalgazımız var. Bunun bir an önce halledilmesini istiyoruz"

Siirt'te Tahliye Edilen Binada 30 Aile Mağdur Oldu! Yetkililerden Çare Bekliyorlar

“Tedbir amaçlı kesildi”

Tedbir amaçlı doğal gaz ve elektriğimiz kesildiğini belirten Diriarın, "Yaklaşık on gündür ne doğalgazımız ne de elektriğimiz var. Evimize giremiyoruz. Kış gününde dışarıda kaldık. Kimse bizimle ilgilenmedi. Bunun bir şekilde halledilmesini istiyoruz. Yani kimseden bir haber gelmiyor bize. 
AFAD müdürlüğünden, Çevre Şehircilik ve Bayındırlıktan geldiler. Kolonlarda bir sıkıntı yok. Ama tabi Vali beyin emrini bekliyorlar. İznini bekliyorlar. Vali beyimiz de yok Siirt’te. Yani bir başıboşluk var Siirt’te. Bunun halledilmesini istiyoruz. Kime başvurduysak bizimle ilgilenmedi. Lütfen, yani otuz daireyiz burada. Yaklaşık iki yüz elli insan yaşıyor burada. Bunun bir şekilde halledilmesini istiyoruz."

Siirt'te Tahliye Edilen Binada 30 Aile Mağdur Oldu! Yetkililerden Çare Bekliyorlar

"Herkes Yakınlarında Kalıyor, Kiraya Çıkamayız"

Tahliye edilen 30 ailenin yakınlarında kaldığını ifade eden Diriarın, "Kimisi abisinde, kimisi kardeşinde. Geçici olarak kalıyoruz yani. Burada bizden ziyade yabancı uyruklu şahıslar da var. Suriyeliler de var. Onlar bizden daha perişan olmuşlar. Yani bir şekilde bunu halledilmesini istiyoruz. Devletin bize el atmasını istiyoruz. Devlet de bize yardımcı olmadı ki yani.
Bugün kira bedelleri 2500 – 3000 lira paradır. Nasıl kiraya çıkalım? Elektriğimiz, doğal gazımız verilirse biz evimize geri gireceğiz. Lütfen, bize yardımcı olunmasını istiyoruz. Yıkılacaksa yıkılma kararı alınsın. Belediye bize yardımcı olsun. Sonuçta buğu maliyetler yüksektir tamam ama bize yardımcı olacak kimse yok. Kime başvursak hep para, para. Başka bir şey yok yani. Bir şekilde yardımcı olunmasını istiyoruz lütfen." diye konuştu.

Siirt'te Tahliye Edilen Binada 30 Aile Mağdur Oldu! Yetkililerden Çare Bekliyorlar

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • ismet | 16 Şubat 2023 01:31

    Vali beyin hakkını yemeyelim yani, ;siirtli partililerden fırsat bulduğunda, ara da bir valilik yapıyor gerçekten(sosyetelerin dükkan açılışları, kayalıklarda mahsur kalan eşekleri kurtaran ekipleri kutlama ve onure etme vs.). Çevre ve Şehircilik ve İklim Müdürü yakın yerde oturuyor.Çok akıllıdır kendisi, gelip bir baksa ya..!

  • mehmet yoldaş | 16 Şubat 2023 01:24

    vali yoksa ak parti il takım elbiseli yöneticiler ne güne duruyor.? Zaten vali olsa ne olur, olmazsa ne olur ? kermes, kısır-pilav günleri etkinlikleri ile işyeri açılışı, hatim dua törenlerindeki sosyalleşmeden fırsat bulursa ilgilenir herhalde sanıyorum.!

BUNLARA DA BAKIN